2023. május 1., 09:13

Fekete István: Barangolások

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Fekete István Barangolások

Minél „zakkantabb” a világ, az ember annál jobban vágyik a békére, a nyugalmat árasztó, lélekemelő irodalomra. Legutóbb Fekete István sok remekműve közül a Barangolások című elbeszéléskötetét (1968) emeltem le a polcról, hogy simogatást kapjon a lelkem.

Barangolások erdei fényben, puha gyalogúton, kopott legelők tarlóján, bodzavirágok súlyos illatában és sötét fenyvesek elsóhajtott tegnapjaiban. Barangolások az Idő és az Emberek erdejében (…)”

– olvashatjuk a fülszövegben, ahol Fekete István nem véletlenül írta nagybetűvel az embert. Mert a súlypont ezekben a történetekben sem csak a vadászatra, sokkal inkább az emberekre helyeződik. És a varázslatos stílus teszi örök érvényűvé. Ilyen mondatokkal: „…aztán a menyecske megpöccintette a lovat, és a szán lassan belecsúszott a csillagos éjszakába."

Megjelent a MAGYAR7 17. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.