Eseménydús június a rimaszombati könyvtárban

Virsinszky Tamás 2019. június 19., 12:51

Irodalmi találkozások egy csésze tea mellett – ezzel a címmel tartanak előadássorozatot június folyamán a rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtárban, ahol a diákság számára is több programot biztosítottak.

Fotó: ma7.sk

A rendezvénysorozat keretében először a Vers és az ember címmel Szászi Zoltán író, költő tartott rendhagyó irodalomórát diákoknak. A gömöri író gyerekkori olvasmányokra visszaemlékezve, felolvasással, a tanulókat interaktívan bevonva próbálta meg közelebb hozni és érdekesebbé tenni számukra az irodalmat.

A legkisebbeknek, köztük a rimaszombati magyar tanítási nyelvű alapiskolák alsó tagozatosainak Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell ad elő gömöri népmeséket június 24-én, hétfőn 10:00 órától.

Az iskolai tanév végéhez közeledve szerettük volna a kisebb és nagyobb diákokat is megszólítani az előadásokkal”

– mondta Herczeg Rita igazgatóhelyettes, az olvasószolgálati osztály vezetője, hozzátéve, hogy az események a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.

Besztercebánya megye és a Művészeti Alap ugyancsak támogatja az intézményt, tavaly a könyvállomány bővítéséhez is hozzájárultak, míg idén különböző rendezvények lebonyolításához nyújtanak anyagi segítséget.

Az egyik ilyen lesz Bagdy Emőke író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus előadása, aki Pszichofitness címszó alatt, az egészség ötösfogatáról (Kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts) fog beszélni az érdeklődőknek  június 21-én, pénteken 17:00 órától a rimaszombati könyvtár tetőterében.

A júniusi előadássorozat Szászi Zoltán Séta vidéken című könyvének bemutatójával zárul. A tavalyi év során a Madách Egyesület gondozásában megjelent gazdagon illusztrált kötetről Mizser Attilával beszélget a szerző június 26-án 17:00 órai kezdettel.

0 HOZZÁSZÓLÁS