2023. május 9., 19:01

Emmanuel Carrére: Isten országa

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

krisztian-isten-orszaga.jpg

A fülszövegből világos volt, hogy nem egy hitvédő könyvet tartok a kezemben, nem is azzal a céllal vettem le a polcról a francia író könyvét, hogy majd megerősíti a hitemet.

Azt reméltem, egy elfogulatlan, nagyközönségnek szóló, jól megírt könyvet kapok a keresztény vallás történetéről, de csalatkoznom kellett, a három feltételezésből csak kettő vált valóra.

Carrére ugyanis a maga háromévnyi(!) aktív katolikus vallásgyakorlásával a háta mögött olyan elsőre megértőnek tűnő, de valójában gőgös, lenéző figyelemmel fordul a keresztények felé, ami csak egy francia balos értelmiségi sajátja lehet. A könyvet ennek ellenére érdemes elolvasni, kiváló látlelete annak, mi a probléma a fősodor agyonsztárolt entellektüeljeivel.

Megjelent a MAGYAR7 18. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.