2013. március 11., 08:58

Douglas Adamsre emlékezik a Google

LONDON. 61 éve ezen a napon született Douglas Adams, angol író, akinek legismertebb műve a Galaxis útikalauz stopposoknak. Rá emlékezik ma a Google.
61 éve március 11-én született Douglas Noel Adams angol író Cambridge-ben. A Google ma rá emlékezik doodle-jával, utalva legismertebb művére, a Galaxis útikalauz stopposoknak-ra, mely 1978-ban indult útjára, mint a BBC rádiós komédiája, aztán később egy öt könyvből álló „trilógiává” nőtte ki magát.

A könyvből több mint 15 millió példány fogyott az író életében, ezt követte egy televíziós sorozat, rengeteg színpadi mű, képregények, egy számítógépes játék, és 2005-ben egy játékfilm ugyanezen a címen. Adams hozzájárulását a brit rádiózáshoz az angol Radio Academy azzal jutalmazta, hogy beválasztotta hírességeinek csarnokába - írja a hvg.hu.

Rajongói az ő emlékére szervezik meg minden évben május 25-én a törülközőnapot. "...amit magával vihet a csillagközi stoppos...megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, vagy hogy elkerüljük a Traal bolygó Mohó Poloskapattintó Fenevadjának pillantását, veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá" - olvasható a Galaxis útikalauzban a törülközőre vonatkozva.

Douglas Noel Adams 2001 május 11-én halt meg.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.