Az SJE Könyvtára is csatlakozott az országos rendezvényhez

Nagy MIskó Ildikó 2019. március 05., 17:30

Március 4-11. között zajlik a Szlovákiai Könyvtárak Hete országos rendezvénysorozat, amelybe a Selye János Egyetem Könyvtára is bekapcsolódik. A könyvtár munkatársai könyves őrjáratuk során ajándékkuponokkal kedveskednek az olvasóknak, elengedik a késedelmi díjakat, a külsősöknek az ingyenes beiratkozás lehetőségét kínálják, az online könyvtári kvíz sikeres résztvevőit pedig megjutalmazzák. Kedden 17 órától az intézmény Konferencia-központjában zajló Vállalkozók testközelben című rendezvényen egykori selyések mesélnek vállalkozói sikereikről és nehézségeikről.

Fotó: SJE
Beszélgetés ex-selyésekkel és könyves őrjárat

A Szlovákiai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetségével közösen rendezett mai nyilvános eseményen Gódány Zsuzsanna, az SJE Gazdaságtudományi Kara menedzsment tanszékének oktatója sikeres ex-selyés vendégeivel: Benkovics Sándorral (Campleaders Slovakia s.r.o.), Bordács Gáborral (Spice Brother s.r.o.), Hlubik Attilával (pénzügyi tervező) és Marcinkó Adriánnal (Wado s.r.o.) beszélget – tudtuk meg egyebek mellett Egyházi Dórától, az Egyetemi Könyvtár igazgatójától.

„Az e heti könyves őrjáratunk arra épül, hogy a www.martinus.sk oldalon elérhető legnagyobb online könyvesbolttól valamennyi szlovákiai könyvtár 2 eurós ajándékkuponokat kapott. Azokkal megajándékozhatjuk mindazokat a személyeket, akiket e héten rajtakapunk olvasáson. Természetesen, előnyben részesítjük a könyvtárunkba betérőket. Nekik e kuponok felhasználásához legalább 19 euró értékben kell vásárolniuk a Martinustól“ - árulta el interjúalanyunk.

Online kvíz és különféle kedvezmények

Az online könyvtári kvízről megtudtuk: az az egész hét folyamán a könyvtár uk.ujs.sk weboldalán érhető el. "Jövő héten kiértékeljük a könyvtárunk még jobb megismertetését szolgáló versenyt, s a szerencsés nyerteseket könyvescsomaggal, egyetemi ereklyékkel ajándékozzuk meg."

Képgalériánk:
Fotó: SJE

Az is jó hírnek számít, hogy más könyvtárakhoz hasonlóan a Konferencia-központban székelő intézmény olvasói esetében is elengedik a késedelmi díjakat. "Aki e héten visszahozza a régebben nála levő könyveket, azzal nem fizettetjük ki a késedelmi díjat. Aki azonban most nem él e lehetőséggel, azzal jövő héttől ismét megfizettetjük e büntetést. További gesztust is teszünk: a külsős érdeklődők e héten ingyenesen iratkozhatnak be, máskor pedig 3 eurós évi tagdíjat kell fizetniük. Érdemes tehát szólni a Komáromi járásban élő ismerősöknek, rokonoknak. Egyébként az egyetemi oktatók és hallgatók egész évben ingyen látogathatják könyvtárunkat“ - szólt a további engedményekről.

Több mint 100 ezer kötet és közel 1300 olvasó

Azt is elárulta: harmadik éve minden elsőst az akadémiai év elején automatikusan beírnak könyvtárlátogatónak. Ennek is köszönhető, hogy a 2018-as év végén 1282 aktív olvasóval rendelkeztek. Közülük azonban csak 80 körüli a külsős látogató, akiket nagyobb számban szeretnének beszoktatni a már több mint 100 ezer kötettel és 25 darabos számítógép-parkkal büszkélkedő intézménybe, ahol különféle szolgáltatásokat (pl.: nyomtatás, szkennelés stb.) is nyújtanak. Minderről további információk a már megadott weboldalon és a közösségi háló facebook.com/ukujs oldalán olvashatók.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS