2023. november 27., 12:46

VIII. Hol volt, hol nem volt mesefesztivál Nyitrán: remekeltek a Komáromi járás versenyzői – KÉPEKKEL

Díjeső zúdult a Komáromi járásból a VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál Nyitra Megyei Művelődési Központban megtartott kerületi fordulójára utazott gyerkőcökre, akik onnan hét I., valamint három II. és öt III. díjat is elhoztak – tájékoztatta a Ma7-et Himpán Terézia magiszter, a Komáromi Regionális Művelődési Központ kisebbségi kultúráért felelős szakreferense, aki a korábbi járási forduló főszervezője volt.

VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál Nyitrán: remekeltek a Komáromi járás versenyzői – KÉPEKKEL
Galéria
+1 kép a galériában
A Komáromi járás versenyzői hét I. díjat is elhoztak Nyitráról
Fotó: Komáromi Regionális Művelődési Központ

„A Komáromi Regionális Művelődési Központ (KRMK) a Marianum Egyházi Iskolaközpont együttműködésével, annak aulájában november 6-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Hol volt, hol nem volt... című mesefesztivál járási fordulóját a Komáromi járás magyar nevelési és tannyelvű óvodái, alapiskolái és 8 osztályos gimnáziumai számára. A fesztivál részét képező mesemondó verseny és képzőművészeti alkotópályázat idei témáját az állatmesék képezték. A mesemondók közé az alapiskolák és 8 osztályos gimnáziumok tanulói, az alkotópályázatra pedig rajtuk kívül az óvodások is jelentkezhettek, az életkoruk szerinti kategóriába” -- mondta el portálunknak Himpán Terézia.

Hozzátette: a legjobb pályamunkákat aznap kiállították a marianumi aulában. Valamennyi kategória I., II. és III. helyezettjei a zsűri három, illetve a KRMK egyetlen igazgatói különdíjasával együtt tovább jutottak a Nyitra Megyei Művelődési Központban november 24-én  megtartott kerületi versenyre, amely eredményeiről örömmel számolt be.  
VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál Nyitrán: remekeltek a Komáromi járás versenyzői – KÉPEKKEL
A díjkiosztó ünnepség egyik pillanata
Fotó:  Komáromi Regionális Művelődési Központ

„Járásunkból a kerületi kör 3 kategóriájába összesen 14 mesemondó jutott be, s nyolcan végeztek az I-III. hely egyikén, továbbá 26 kis képzőművész került be, s közülük heten szintén díjjal térhettek haza.  Ez nagyszerű végeredmény!” – árulta el a továbbiakban informátorunk, aki az I. helyezetteket név szerint is megemlítette.

„A rajzos pályázaton az elsők között végzett Balogh Csaba (I. kategória, Református Óvoda, Perbete), Varga Bendegúz (II. kategória, Katona Mihály AI, Búcs) és Salkay Karolina (III. kategória, Ógyallai Művészeti Alapiskola). A mesemondók közül pedig a képzeletbeli dobogó legfelső fokára léphetett fel Keszeli Zakariás (I. kategória, Corvin Mátyás AI, Gúta), továbbá Noé Zoé (II. kategória, Eötvös Utcai AI, Komárom) és Naňo Konrád (II. kategória, MTNY AI, Marcelháza), valamint Fitos Krisztián (III. kategória, Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont, Gúta). A további nyolc díjazottunk közül pedig hárman II., öten pedig III. díjat érdemeltek ki, ami összességében nagyon szép végeredménynek számít!” – fejtette ki.
VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál Nyitrán: remekeltek a Komáromi járás versenyzői – KÉPEKKEL
Noé Zoé mesemondó (II. kategória, Eötvös Utcai AI, Komárom) is I. helyen végzett
Fotó:  Komáromi Regionális Művelődési Központ

Azt is megtudtuk, hogy Nyitrán, a zsűritagoktól valamennyi díjazott oklevelet és tárgyi jutalmat kapott, s ott megadták a jövő évi pályázat témáját is: „A rajzolókat Simek Viktor Zoboralja népviselete II. című, méretes, mutatós kifestőjével és színes ceruzakészlettel, a mesemondókat pedig magyar szerzők verses- és mesekönyveivel jutalmazták. Az ottani kollégánk, Varga Silvia a 2024 szeptemberében meghirdetendő újabb pályázat témájaként a tündérmeséket jelölte meg, a következő kerületi fordulót pedig majd 2024. november 29-én tartják. E versenynek nincs országos folytatása”. 

A VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál járási körének megrendezését a KRMK fenntartója, a Nyitra Megyei Önkormányzat, a kerületi forduló megvalósulását pedig a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta. Valamennyi díjazottnak az olvasóink nevében is gratulálunk!
VIII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál Nyitrán: remekeltek a Komáromi járás versenyzői – KÉPEKKEL
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.