2020. március 5., 17:03

Ünnepeink 2020 – pályázati felhívás

A Felvidéki Magyar Értéktár Bizottság és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet pályázatot hirdet Ünnepeink 2020 címen.

A pályázat célja, témája:

A már több éve folyó értékgyűjtés során sikerült számos régi fényképet begyűjteni, digitalizálni és a Régi fotók a Felvidéken adatbázisban közzétenni. Ezeknek a fényképeknek a segítségével bepillantást nyerhetünk nemcsak hétköznapi emberek életébe, hanem a Csemadok 70 évébe is. A 2020-as évet egy témára építik a szervezők. Fontosnak tartják a közösségi életet, ezért erről szeretnének többet megtudni. Olyan fényképeket, dokumentumokat, történeteket szeretnének megismerni, amelyek közösségi rendezvényeken, ünnepeken készültek, családi összejöveteleket mutatnak be.

Trianon százéves távlatából magyarként élünk, ezért is van mire emlékeznünk és ünnepelnünk, hiszen több történelmi megpróbáltatás ellenére is, melyet nagyszüleink, szüleink éltek meg, magyarul érzünk, szólunk, ver a szívünk.

A szervezők olyan fotókat várnak, amelyek családi, közösségi rendezvényeken, emlékünnepélyeken készültek. A 2020-as év újdonsága, hogy a zsűri külön értékeli majd a legrégebben készült fotót és a legszebb történetet, mely a képhez kapcsolódik.

A pályázatba háromtagú csapatok jelentkezését várják. A pályázat folyamatos, futamideje: 2020. április 11. – 2020. június 4.

A pályázatra való jelentkezési feltételek és a bővebb információk itt találhatóak meg az érdeklődők részére: http://csemadok.sk/intezet/palyazati-felhivas/unnepeink-2020-palyazat/felhivas-regisztracio-informaciok/

A pályázat védnöke Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.