2023. április 3., 17:31

Újra megvalósult a Hajnalcsillag-program!

2023 április első hétvégéjén újra felragyogott a Hajnalcsillag-program. Ezúttal két helyszínen, Komáromban és Rozsnyón több, mint 100 pedagógus vett részt a képzésben.

hajnalcsillag
Fotó: Csicsmann Róbert

A rendezvény több változáson is átesett a tavaly őszi, első alkalomhoz képest. A résztvevő pedagógusok által tett javaslatok mentén rajzolta újra a Táncfórum - Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete a képzés keretét.

Még komplexebb paletta állt össze tudásanyag terén: népi játék és néptánc módszertani tréninget vezetett Balatoni Kata néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, az Így Tedd Rá programgazdája.

Korpás Éva, Fonogram-díjas énekesnő, a Népművészet Ifjú Mestere tavaszi ünnepkörökhöz tartozó népdalok tanítása mellett segítséget nyújtott a megfelelő énektechnikák gyermekeknek történő átadásában is.

A résztvevő pedagógusok innovatív megoldásokat és eszközöket tanulhattak meg népszokások feldolgozására. A modult Csitei Gábor, a magyarországi Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület alelnöke vezette.

A Hajnalcsillag-program Fekete Irén elnökasszony, illetve a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával valósult meg. A sikerrel zárult hétvége után a képzés ősszel folytatódik tovább.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.