2018. december 30., 15:34

Teljesüljön minden kívánságod! – Sose mondd!

Sokszor hangzik el újév táján ez a jókívánság. Én is mondtam másoknak és csak idővel tanultam meg a leckét. Akkor, amikor teljesültek a kívánságaim és elborzadva láttam: „Én nem ilyen lovat akartam!”

nemondd-bokor.jpg

Pedig édesanyámtól saját élettapasztalata alapján bölcs útmutatást kaptam arra vonatkozólag, milyen az, amikor az ember határtalan akaromsággal terjeszti konkrét kéréseit, kívánságait az univerzum elé.  

Álljon itt tanulságul az ő története:

Fiatal asszony volt, férjét a házasságkötés után azonnal frontszolgálatra rendelték.  Anyukám rendületlenül imádkozott, azt kérve az Istentől, hogy férje mindenképpen térjen haza a harcmezőkről.

Hazatért. Betegen, tüdőbajjal küszködve és nemsokára már gyermekük születését várták. Az orvos, még a baba megszületése előtt óva intette anyukámat attól, hogy a gyermek az apjával egy szobában legyen, mert akkor, mint mondta, szinte biztos, hogy elkapja a kórt. Mivel azonban csak egy szobájuk volt, ezt kiküszöbölni nemigen lehetett. Megszületett a gyönyörű kislány Miluska. A patikusék ismerték a helyzetét, ezért kérték, adja oda nekik a kislányt, ők felnevelik (nekik csak fiaik voltak(. Bár tudta, jó helyre kerülne, a világ minden kincséért se mondott volna le róla.

Pár hónappal a kislány megszületése után az édesapa örökre távozott... és rövidesen a gyermek is követte őt. „Mindezt a végtelen szenvedést talán nem kellett volna átélnem, ha nem akarok olyan rettentően” - mesélte sokszor okulásunkra az én drága anyukám.

„Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek” /Mt 6,8/   - mondja a Szentírás. Persze, kell hogy legyenek céljaink, kívánságaink, s meg is kell tenni minden tőlünk telhetőt elérésük érdekében, de aztán az egészet bízzuk a Gondviselésre. És látni fogjuk a csodát…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.