2022. december 21., 16:06

Szilveszter Komáromban: meghosszabbított báli jegyárusítás az „Egressyben“, tűzijáték helyett fényfestés a Klapka téren

A karácsonyi előkészületek közben sokan az idei szilveszterezést is tervezgetik. Akik Komáromban, sokadmagukkal együtt szeretnék elbúcsúztatni az óévet és köszönteni az újat, azt a Tiszti Pavilon dísztermében hagyományteremtő céllal megrendezendő szilveszteri bálon és/vagy szabad ég alatt, a szomszédos Klapka téren megvalósuló banzájon is megtehetik.

Szilveszter Komáromban: meghosszabbított báli jegyárusítás az „Egressyben“, tűzijáték helyett fényfestés a Klapka téren
Az újkeletű komáromi szilveszteri bál plakátja
Fotó: Egressy Béni VMK

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ az idén első ízben rendez szilveszteri bált, amire december 28-ig meghosszabbították a belépőjegyek árusítását. Az eseményről Lakatos Róbert, az intézmény igazgatója árult el részleteket.

„A Tiszti Pavilon impozáns díszterme bálok megtartására is nagyon alkalmas. (Korábban nagy érdeklődés övezte a Lehár Ferenc PT által a történelmi épületben megtartott Lehár-bálokat – a szerző megj.) Ezért ötlöttük ki azt, hogy akik a művelődési központunk csapatával, kiváló helyszínen és hangulatban szeretnék búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat, azok részére hagyományteremtő szándékkal megrendezzük az első szilveszteri bálunkat. A gondűző, feledhetetlen szórakozáshoz megfelelő feltételeket biztosítunk, s mivel hozzávetőleg száz bálozóra számítunk, nem kell tartani a túlzsúfoltságtól” – mondta el a direktor.

Szilveszter Komáromban: meghosszabbított báli jegyárusítás az „Egressyben“, tűzijáték helyett fényfestés a Klapka téren
Impozáns helyszínen tartják a hagyományteremtő szilveszteri bált
Fotó:  Dunamente - Podunajsko

Azt sem titkolta, hogy eddig mintegy hatvan darab 69 eurós belépőjegyet adtak el, tehát akik csatlakozni szeretnének, azok azt még egy hétig megtehetik.

A patinás bálteremben december 31-én 20 órától majd a Ritmo együttes és Budai Sándor cigányzenekara szolgáltatja a nívós talpalávalót. A belépőjegy ára a kétféle igényes zenén kívül a svédasztalos lakoma formájában kínált, bőséges fejedelmi menüt, valamint az üdítőt és a pezsgőt is magában foglalja“

– egészítette ki az elmondottakat.

Kedvcsinálóként íme, a menüsor: előételként friss retekkel, padlizsánkrémmel és lyoni hagymával együtt feltálalt, mangalica kolbászkrém fokozza majd az étvágyat. Aztán következik a kétféle főétel: a vörösboros sertéskaraj bulgurral és a rozmaringos kacsacomb hagymás törtburgonyával, amihez grillzöldségből, leveles salátából és sült céklasalátából álló zöldségköret is dukál. A desszertet, vagyis a meggyel megbolondított somlói galuskát sem érdemes kihagyni! Éjféltájt pedig mindez ínycsiklandó, újévi csülkös káposztával koronázható meg.

Aki semmi pénzért sem maradna ki egy újabb komáromi hagyomány születéséből, az akár ma, de legkésőbb december 28-ig váltsa meg a saját és párja jegyét, aztán készítheti az elegáns báli öltözékét...! További információkkal a ticket@mskskomarno.sk e-mail címen és a +421 905 892 579 telefonszámon szolgálnak.

Szilveszter Komáromban: meghosszabbított báli jegyárusítás az „Egressyben“, tűzijáték helyett fényfestés a Klapka téren
Szilveszter éjjelén is gyönyörködhetünk a Klapka téri fényfestésben
Fotó:  Téglás Róbert

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy december 31-én a Klapka téren is lehet-e majd vigadni. Amikor ugyanis a szigorú járványügyi intézkedések nem gátolták, általában 22 órától másnap hajnali 1 óráig zenebona fogadta a város szívébe érkezőket, akik abban a 10 perces tűzijátékban is gyönyörködhettek, amely egy része a Városháza tornyából, a másik része pedig annak belső udvarából indult.

Az idén szilveszteri tűzijátékot nem tervezünk, de fényfestés lesz a Klapka téren, ahol korábban a Komáromi Napokat is szervező Ferenczi Zsolték a lemezlovason kívül meleg italok árusítását is biztosítják. Bár a szervezőkkel kötött eredeti szerződésben még a tűzijáték szerepelt, de mivel sokan kifogásolták, hogy az megzavarja a háziállataik nyugalmát, s anélkül is városszerte el kell viselniük a petárdák durrogását, ezért megegyeztünk a tűzijátékot helyettesítő, látványos fényfestés biztosításában. A családok aprajának és nagyjának érdemes lesz majd kilátogatni a szépen feldíszített, kivilágított térre”

– tájékoztatott Keszegh Béla polgármester.

Remélhetőleg a szervezők a téren mobil toaletteket is kukákat is elhelyeznek, a városi rendőrség pedig megerősített létszámban ügyel majd a rendre és a közbiztonságra. A takarító csapat pedig a belvárosi élet újévi beindulásáig mentesíti a teret és a városközpontot a csúf látványt nyújtó petárdamaradványoktól, pezsgősüvegektől, szemétkupacoktól...

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.