2023. március 29., 14:54

Sisi és a népművészet viszonya – kiállítás a Hagyományok Házában

Sisi és a népművészet - A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás szerdán Budapesten, a Hagyományok Házában.

Sisi és a népművészet
Fotó: MTI

A tárlat Wittelsbach Erzsébet (Sisi) magyar királynénak a magyar népművészet iránti érdeklődését mutatja be, ezzel a magyar néprajz eddig még rejtett szeletét tárva a látogatók elé - hangzott el a kiállítás szerdai sajtótájékoztatóján.

Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója elmondta: a takarékosság jegyében az intézményhez tartozó, korábban a Fő utca 6-ban működő Magyar Népi Iparművészeti Múzeum a Corvin téri főépületbe költözött. Kiállítótérként a múzeum megkapta a Kallós Zoltán termet, ahol a jövőben több tárlatot is terveznek, több társintézménnyel együttműködve.

Czingel Szilvia néprajzkutató, az intézmény Magyar Népi Iparművészeti Múzeumának vezetője, a kiállítás kurátora elmondta: a múzeumban csaknem 11 ezer műtárgyat, az egykori házi ipari egyletek anyagát őrzik, melynek legnagyobb része a kerámia- és a textílgyűjtemény.

A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó kiállítás csütörtöktől június 25-ig látható a Hagyományok Háza Kallós Zoltán kiállítótermében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.