2019. június 17., 18:37

RETROvilág a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum 2019. július 8-12. között RETROvilág a múzeumban címmel játékos ismeretterjesztő rendezvénysorozattal várja az alsó tagozatos diákokat.

Rozsnyói Bányászati Múzeum, Múzeumok éjszakája 2019, Sentinel Élményközpont
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A rendezvénysorozat az intézmény aktuális, RETROkiállítás című, a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában bemutatott tárlatára kapcsolódik.

A múzeum munkatársai öt napon át gazdag programmal várják a 6-10 éves gyerekeket,

akik egyebek mellett meglátogathatják azokat a helyszíneket, ahol bányászat folyt, régi bányagépeket tekinthetnek meg, illetve építőkészlet segítségével saját maguk is tervezhetnek és építhetnek különféle, a bányászattal kapcsolatos gépeket, konstrukciókat. Emellett megismerkedhetnek a 60-80-as évek fémöntészetével, a korszak étkezési szokásaival és még sok más érdekes témával, de a kézügyességüket is fejleszthetik, például jelvények vagy batikolt pólók készítésével.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum közölte,

a rendezvény célja játékos formában közelebb hozni az alapiskolák alsó tagozatos diákjai számára a szocializmus éveinek életmódját.

„A kis felfedezőinkkel a nyáron egy elképzelt RETROvilágba utazunk, ahol a szórakozás mellett sok mindent meg is tanulunk” – mondta Badin Gabriella, a múzeum munkatársa.

Az érdeklődők telefonon vagy e-mailben jelentkezhetnek Badin Gabriellánál (pedagog.galeria@banmuz.sk, 0907 769 338) vagy Kelemen Juliannánál (pedagog.sentinel@banmuz.sk, 0908 101 060).
Rozsnyói Bányászati Múzeum, Múzeumok éjszakája 2019, Sentinel Élményközpont
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.