Repülő angyalkák, bababetlehem és virágözön a Csemadok Galériában

2011. december 10., 10:40
hirek.sk
RÉVKOMÁROM. "Fogadd el ajándékunkat!" címmel karácsonyváró kiállítás nyílt a Csemadok Galériában. Az egyedi betlehemen kívül mutatós viseletes babák, festmények és fafaragványok is megtekinthetőek a tárlaton.

A révkomáromi Művészeti Alapiskola egyik ifjú tehetségének zongoraprodukciójával  indult a látványos kiállítás. Stubendek László, a Csemadok Városi Szervezetének elnöke a tárlattal összefüggésben elmondta, advent lévén olyan kiállítást szerveztek, amely hozzájárulhat az ünnepvárás bensőséges hangulatának megteremtéséhez. A Sókszelőcéről származó, jelenleg Dél-Komáromban élő Feketéné Fülöp Laura pedagógusra esett a választásuk, aki  csodálatos betlehemeket és népviseletes babákat készít.

A pedagógus portálunknak elmondta, babáit és viseletüket maga készíti, és szívesen megörvendezteti  nemcsak a saját gyermekeit, hanem a környék apraját-nagyját. Az első betlehemét például egy dél-komáromi óvodának ajándékozta. A révkomáromi kiállításon a karácsony hangulatát idézték a korhű öltözetben kiállított babák és a betlehemi jelenetek. A “Fogadd el ajándékunkat!” című kiállításba társalkotóként a nagyudvarnoki Kulcsár Barbarát és a taksonyi Molnár Csabát is bevonta.

Kulcsár Barbara jelenleg a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen magyar nyelvtant és irodalmat tanul, emellett folyamatosan festeget.  Kocsis Ernő képzőművész-tanár megdicsérte színpompás virág-csendéleteit és tájképeit.

A másik társalkotó, Molnár Csaba annak ellenére, hogy idegenforgalommal foglalkozik, életét elképzelhetetlennek tartja fafaragás nélkül. Mivel nagyobb méretű szobrai a galériában nem fértek el, kisebb faragványokat állított ki.  A legkisebbek tetszését főként a repülő angyalkáival nyerte el.

A szívet-lelket melengető kiállítás január 8-ig látogatható naponta 9-től 18 óráig a Kossuth téri galériában.