2021. november 10., 16:44

Rendhagyó Duna Menti Tavaszon vettek részt a fiatal színjátszók és bábosok

Negyvenötödik alkalommal rendezték meg a Duna Menti Tavaszt, idén a járványügyi helyzetek miatt az online térben. Szerencsére voltak olyan csoportok, akik vállalták a jelenléti fellépést is.

Duna Menti Tavasz-online
Fotó: Patassy Sándor
Fókusz Gyermekszínpad - Dunaszerdahely

A Duna Menti Tavasz a fellépő csoportok számára mindig örömteli és izgalmas kalandnak bizonyul. Ilyenkor a gyerekek megmutathatják kivételes tehetségüket a zsűrinek, örülnek egymás sikereinek és természetesen tanulnak, tapasztalatot gyűjtenek, hogy a jövőben még sikeresebbek legyenek a saját kategóriájukban. A dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpad, a füleki Zsibongó Kisszínpad és a hetényi Tábita élőben is bemutatta előadását a közönségnek és a szakmai zsűrinek. 

Duna Menti Tavasz-online
Fotó:  Patassy Sándor
A Zsibongó Kisszínpad Fülekről

Az idei rendezvényen tizenkét báb- és hét színjátszó csoport mutatta meg, mire is képes, de mindenki nyertesként távozott a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központból. Takács Tímea, a kulturális központ vezetője portálunknak elmondta, hogy a nehézségek ellenére nagyon jól sikerült a 2021-es Duna Menti Tavasz, hiszen sokkal szélesebb közönséget tudtak bevonzani.

Azok a csoportok, akik nem tudtak részt venni személyesen a helyszínen, videóanyagot küldtek a produkciójukról, így tudták végignézni a szakma hozzáértői is. A zsűri nem állított fel sorrendet – inkább egyfajta örömünnep volt ez –, szakmai beszélgetéseket tartott a csoportvezetőkkel, amelyen rávilágítottak a hiányosságokra és természetesen a jó megoldásokra is, s ezt mind ösztönzően tette" 

– nyilatkozta Takács Tímea. A közös cél és a közös érdekek vezérelték a szervezőket és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ vezetőségét is, hiszen ha a gyermekek fogékonyak és szeretik a bábokat, meg a színházat, a tevékenységükkel továbbélhet ez a művészeti ág is. 

Bödők Károly szerint sem szabadott kihagyni az idei Duna Menti Tavasz fesztiválját, mert hiánypótló rendezvényről van szó.

Egy újfajta Duna Menti Tavasz kezdete volt ez. A jövő évben szeretnénk tovább vinni az online tér adta lehetőségeket, de emellett természetesen szeretnénk a személyes jelenlétet is biztosítani. A szervezés az anyagiaktól is függ majd, de bízunk abban, hogy a járványhelyzet sem fogja befolyásolni a rendezvényt. 2022-ben pedig május 31-től lesz Dunaszerdahelyen a Dunaszerdahelyi Tavasz"

 – tolmácsolta Bödők Károly szervező. 

A gyermekek ajándékmacival gazdagodtak a fesztivál végén, és örömkönnyeket is hullajtottak a résztvevők, a Szabó Csillával és Kecskés Marikával együtt. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.