2019. május 22., 14:47

Pozsonyi Kifli: Előadás a város evangélikusságáról és séta híres pozsonyi nők nyomában

Újabb magyar rendezvényekkel jelentkezik a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás, amelyekre szeretettel várják az érdeklődőket.

pk.jpg
Fotó: Pozsonyi Kifli

Evangélikus Pozsony

Május 25-én (szombaton) 14 órától Evangélikus Pozsony címmel Samarjay Zoltán tart magyar nyelvű előadást az ágostai hitvallás pozsonyi térnyeréséről, a lutheri tanokat követő gyülekezet múltjáról és jelenéről.

A németországi reformáció Pozsonyra is nagy hatást gyakorolt. Intézményes formában (gyülekezet, iskola) 1606-tól volt jelen. A pozsonyi gyülekezet története fordulatokkal, hullámhegyekkel és völgyekkel teli múltjában sok a fényes pillanat, de a tragikus időszak is.

Samarjay Zoltán a Régi líceum dísztermében tartandó előadása után a résztvevők megtekinthetik az evangélikus nagy- és kistemplomot, majd rövid orgonajáték is lesz.

Társszervező a Pozsony–Óvárosi Evangélikus Gyülekezet. Bejárat a Konvent (Konventná) utca és Líceum (Lýcejná) utca sarkán lévő kapun keresztül. További részletekről ITT

Híres nők Pozsonyban

Június 2-án (vasárnap) 14 órától Híres nők Pozsonyban címmel Gaál Julianna idegenvezető városnéző sétájára várják az érdeklődőket.

„Olyan nőkkel ismerkedünk meg, akik formálták Pozsony arculatát, valamikor utcáit rótták, vagy épp nekik köszönhető megannyi emlékmű és épület. Híresek és hírhedtek, szentek, boszorkányok, uralkodók és cselédlányok, valós történelmi személyek, és olyanok, akiket csak a városi legendákból ismerünk” – olvasható a rendezvény meghívójában. Gyülekezés a Grassalkovich-palota előtt (Hodža tér – Hodžovo námestie). Bővebben ITT.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!