2018. október 11., 16:27

Néptáncpedagógus-képzés Kárpátalján

A Hagyományok Háza Hálózat Kárpátalja éves képzést indít Tiszapéterfalván néptánc oktatóknak. A tanfolyamra még október 14-éig lehet jelentkezni.

Tiszapéterfalva tánc

A Hagyományok Háza Hálózat Kárpátalja éves képzéssel kívánja segíteni a helyi táncegyüttesek szakmai fejlődését. Az I. Kárpátaljai néptáncpedagógus képzés október 20-án indul, és a következő év májusában fejeződik be.

A tanfolyam havonta egyszer, Tiszapéterfalván 6-8 órát vesz igénybe. Az oktatásban magyarországi, nagy tapasztalattal rendelkező pedagógusok vesznek részt, olyanok, akik már nevet szereztek a magyar színpadi néptánc- és a táncházmozgalomban. A felkért nyolc tanár mind az amatőr, mind a professzionális néptánc területén letette névjegyét.

A szervezők javarészt azokból az együttesekből várnak jelentkezőket, akik már részt vettek a korábbi, kárpátaljai mentorprogramban.

„A mostani rendezvény az úgynevezett mentorprogramban gyökerezik – emlékezett az előzményekre Babinecz Sándor, a Hagyományok Háza néptánc szakelőadója. - Ez a kezdeményezés tavaly szeptemberben kezdődött, az anyaországból képzett oktatók keresték fel az ottani együtteseket havonta egyszer, művészetileg és technikailag instruálták a kárpátaljai csoportokat.”

A képzésben szeptembertől januárig hat csoport 122 tagja, januártól júniusig tizennyolc csoport 360 tagja vett részt, a kurzus után minden csoport bemutatón adott számot megszerzett tudásáról. Az időszak alatt a szervezők is gazdag tapasztalatokat szereztek, így született az ötlet egy rendszeres pedagógusképzésre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.