2019. február 15., 17:10

Népi játékok és néptánc képzése az óvodában és iskolában

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia és a Comenius Pedagógiai Intézet 2019. márciusában ismét elindítja a Népi játékok és néptánc az óvodában és iskolában című képzését Királyhelmecen és Csallóközaranyoson.

Hagyományok Háza Hálózat-Szlovákia
Fotó: Hagyományok Háza Hálózat-Szlovákia

A Hagyományok Háza Játék és tánc az iskolában című képzése 2017-ben lett átalakítva a szlovákiai oktatási rendszernek megfelelően, figyelembe véve a hazai igényeket, majd a következő év elején kapta meg az akkreditációt.

Első ízben 2018 nyarán Komáromban valósult meg a 60 órás 15 kreditpontot nyújtó akkreditált pedagógus-továbbképzés, mely során a résztvevők megismerkedhettek a néptánc alapjaival, valamint a népi játékok átadásának módszertanával.

A program célja, hogy a megszerzett tudást a pedagógusok képesek legyenek alkalmazni az óvodai és iskolai nevelőmunkában, tanórákon vagy szakköri foglalkozásokon, illetve, hogy általános tájékozottságra tegyenek szert a néprajz alapjaiból, a tájegységek, népcsoportok, jeles napok és ünnepi szokások témaköréből, valamint táncfolklorisztikai alapismeretekből.

A képzés oktatói a néphagyományban jártas több éves pedagógiai gyakorlattal rendelkező hazai szakemberek. A szervezők munkáját helyi szinten a Királyhelmeci Közös Tanügyi Hivatal, valamint a Csallóközaranyosi Alapiskola segíti.

A jelentkezéssel kapcsolatos és egyéb információk elérhetők az elohagyomany.sk honlapon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.