2018. április 28., 16:01

Népdaléneklési versenyt rendeznek magyar gyerekeknek Svájcban

Május 5-én rendezik meg az első svájci magyar népdaléneklési versenyt Bernben, amelynek célja az országban élő magyar családok, közösségek összefogása, és a hagyományok ápolása - közölték a szervezők az MTI-vel.

bern-svajc.jpg
A "Mulassunk hát!" elnevezésű versenyre Svájcban élő 4 és 16 év közötti gyerekek jelentkezhettek, akik egyéniben vagy maximum ötfős csoportokban, 3 percben adhatják elő népdalcsokrukat.

A megmérettetés minden résztvevője emléklapot kap, az eseményen lesz közös daltanulás, táncház és kézműves foglalkozás is. A zsűritagok közül Magyarországról érkezik Bernbe Benedek Krisztina népdalénekes, néptáncpedagógus, a népművészet ifjú mestere.

Az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők: a Dalölelő, a Berni Magyar Iskola és Óvoda, az Icinke-picinke Táncház és a Figurás Néptáncegyüttes. A népdaléneklési versenyre a legtöbb versenyzőt delegáló iskola, óvoda, vagy civil egyesület egy vándorserleget kap jutalmul.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.