Nagy sikert aratott az Ifjú Szivek Táncszínház Gömörben

hirek.sk 2014. november 23., 16:35
FÜLEK, TORNALJA. Nógrádban és Gömörben vendégszerepelt az Ifjú Szivek Táncszínház. A Felvidéki Kakukktojás című műsorukat Füleken, Dernőn és Tornalján láthatta a közönség.
Hégli Dusan, az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetője portálunknak elmondta: fontosnak tartja, hogy a gyerekek, a nézők ne érezzék idegennek, maguktól távolinak a hagyományos kultúrát „Ez a miénk, függetlenül attól, hogy a mindennapjainkban már nincs benne, hiszen ez a paraszti társadalomhoz kötődik. Attól rengeteg értéket hordozott és hozott létre ez a több évszázados kultúra, és ezeknek meg van a ma is hasznos alkalmazási formája, hogy csak a táncházat említsem. De ugyanúgy az egyik oldalon a hagyományokhoz való egészséges kötődés segít az identitás megmaradásában, a másik oldalon ilyen játékos feladatsor formában megismerkedve vele a gyerekeket a logikus gondolkodást is segíti, és nem fordulnak más különböző esetleg valamiféle képzelt identitás felé” – fejtette ki.

Érdekes látványelemek, sok-sok lufi, a gyerekek interaktív módon való bekapcsolása az előadásba – mindez része a műsornak. A Tornaljai Városi Művelődési Központban a két délelőtti gyermekelőadást több mint 700 diák láthatta.

A tornaljai gyermekelőadás mellett a Hagyományok napja keretében a felnőtteknek szánt előadást is láthatta a nagyközönség. Az esti bemutatón már nem egy interaktív előadást, hanem egy táncszínházi produkciót csodálhattak meg a nézők.

Az Ifjú Szivek Táncszínház Felvidéki Kakukktojás címú darabját az elmúlt hat hétben több mint 40 helyszínen mutatták be, elsősorban a Felvidék nyugati- és középső részén. Tavasszal folytatva turnékörútjukat a keleti régiókban is szeretnék bemutatni az ún. nagy lufipukkasztást.
0 HOZZÁSZÓLÁS