2021. szeptember 8., 19:45

,,Maradj azt mondom, és te mondd, hogy minek szólnom, mert te itt akartál még maradni amíg van miért”

A kerek évfordulók minden ember életében meghatározó mérföldkövek, mert ilyenkor kicsit elgondolkodunk, mi minden történt velünk az eddigiekben, mit sikerült megvalósítanunk az álmainkból, mi mindent szeretnénk még elérni az életben. Nos, a kerek évfordulók egy tábor életében kicsit mást jelentenek. A 40-es szám a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor életében pedig olyan meghatározó esemény, amelyről mindenképpen meg kell emlékezni.

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Gímesi Művelődési Tábor

Negyven éve szerveződik minden évben valami a gímesi Remitáž elnevezésű helyen, amelyet anno még a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JuGyIK) indított el útjára. Valami egészen rendkívüli, valami egészen csodálatos.

Minden évben új élmények és új barátságok köttetnek a művelődési táborban, amely életre szól, s aki ebbe belekóstolt, nem tudja egykönnyen elengedni. Az idei azért is felejthetetlen, mert kerek évfordulóként ünnepelték a volt és jelenlegi táborozók. Több mint százötvenen töltötték meg a gímesi fészket, hogy a szabadság és a gondtalanság érzését szippantsák magukba. Generációk találkoztak, összefolyt a múlt és a jelen és éppen ezért is volt különleges ez a negyvenedik gímesi tábor. A Ghymes zenekar nyitrai koncertje visszaidézte az elmúlt időszakot, ugyanis a zenekar még a gímesi táborban alakult meg a Szarka testvérek egyetemi évei alatt. Így együtt már régen játszott a testvérpár.

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Fotó:  Gímesi Művelődési Tábor

A tábor programjai ismét a minőségről árulkodtak, a szervezőség pedig éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy mindenki jól érezze magát, legyen szó gólyákról, felsőévesekről vagy a tiszteletbeli gímesi tagokról. A generációk találkozása: jubileumi kerekasztal-beszélgetés elnevezésű programon olyan klubmozgalom elindító személyiségek beszéltek a kezdetekről, mint Nagyferenc Katalin, Orosz Jenő, Juhász Eszter, Vörös Éva, Udvardi Péter, Csiba Ferenc ,,Wookie” és Csenger Orsolya. Csak úgy repkedtek a különféle humoros és érdekes anekdoták!

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Az idősebb generációval: a Kazinczy Ferenc Diákkör bikái és a Juhász Gyula Ifjúsági Klub szűzleányai gulyást főznek és palacsintát sütnek
Fotó:  Reczai Lilla

A további programpontok között – Szalma Nikoletta (Vidu) könyvbemutatójától kezdve, a Stand-up Budapest-en át, a hihetetlen koncertélményekkel (Estendøn, Carson Coma, Bohemian Betyars, gomoly, The Anoname, DJ Peter, DJ Kozi és MC Csuti) bezáróan – mindenki megtalálta a magának való elfoglaltságot.

Volt műveltségi vetélkedő, borkóstoló, önismereti foglalkozás is, a csapatok pedig a csapatjátékokon mérhették össze erejüket. Ám az i-re mégis az utolsó estén állított kopjafa tette fel a pontot. Ambrus Dávid ,,Öcci” a táborban már nyolcadik éve faragta meg a rendezvény kopjafáját, amely idén lett az egyik legmagasabb oszlop valaha. Az idézet pedig méltóképpen állít emléket a múltnak, a jövő generációjának pedig az a feladata, hogy még sokáig éltesse és szítsa a tenni akarás lángját. ,

Maradj azt mondom, és te mondd, hogy minek szólnom, mert te itt akartál még maradni amíg van miért  (30Y idézet).

Az érzelmekkel dúsított kopjafaállítás során a résztvevők rádöbbentek, hogy olyan helyen vannak, amelyen otthon érezhetik magukat, s amely már örökre a szívükben él.

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Fotó:  Gímesi Művelődési Tábor

Kelemen Ádám a tavalyi évben vette át a főszervezőségi posztot, amely – mint mondja – nagy felelősséget jelentett, hiszen egy jubileum megszervezését vállalta magára. A pozsonyi diák elmondása szerint a legnehezebb feladat számára mégis az volt, amikor két helyen kellett volna lennie egyszerre. ,

A Ghymes koncert a nyitrai Agrokomplexben valósult meg, így nekem ott kellett lebonyolítanom a szervezést. Mind a technika, mind a zenekar étkeztetése és a vendégek fogadása hatalmas feladat volt, de szerencsére van mögöttem egy csapat, akik tudják, mi a feladatuk, és minden esetben számíthatok rájuk. Természetesen a tábor területén is voltak, akik tartották a frontot

– nyilatkozta Ádám.

Az elsősök felavatása is nagyon jó hangulatban telt, mindenféle sztereotípiát meghazudtolva kiválóan érezték magukat a gólyák.

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Fotó:  Gímesi Művelődési Tábor

A szervezőség karikákkal a szeme alatt, de mégis jó érzéssel a szívében inthetett búcsút a táborozóknak, mert bátran kijelenthették: felejthetetlenné tettük a tábort, otthont varázsoltunk a helyszínből! És ez valóban így is volt.

40. Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.