2020. december 30., 18:02

Lássuk, kik kapják a Csemadok-díjakat!

Hagyománnyá vált, hogy minden évben, a magyar kultúra napján, Galántán, egy nagyszabású ünnepségen elismerésben részesítik mindazokat, akik sokat tettek a felvidéki magyar kulturális élet felvirágoztatásáért, akik a Csemadok fáklyavivői. Már ismertek az idei kitüntettek is, ám maga a díjátadó gála még erősen kétséges, minden a járványhelyzet alakulásától függ.

Csemadok-díj
Fotó: Csemadok
Egyelőre kivárunk, meglátjuk, milyen lesz a koronavírus-helyzet. Egyre kevésbé bízunk abban, hogy ezt a szokásos módon, január végén meg lehetne valósítani. Akkor pedig marad az online díjátadó, nívós kulturális műsorral, élő közvetítéssel. S ha később majd szabadabb lesz a légkör, bizonyára találunk megfelelő alkalmat arra, hogy átadjuk a kitüntetéseket. Mindenképpen méltó keretek közt szeretnénk ezt megtenni”

– mondta el portálunknak Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára.

Januárban 13 díj talál gazdára. Csemadok Életmű Díjban részesül a szímői Kantár Éva, a vilkei Petro Lajos, a vágtornóci Suba Anna és a hosszúszói Szcsuka Edit.

A Csemadok Közművelődési Díjat ezúttal a losonci Gaál Ildikó, a nemeshodosi Győri Béla, az ipolybalogi Lőrincz Sarolta Aranka, az alsószeli Morovics Ibolya, a csicsói Nagy Géza, valamint az ógyallai Radosicky Györgyi kapja.

Az éberhardi Horňák Istvánt és a dunaszerdahelyi Molnár Zsuzsannát Gyurcsó István-díjjal tüntetik ki.

A Fábry Zoltán-díj várományosa pedig ezúttal a szatmárnémeti Muzsnay Árpád.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.