Két új kiállítás is nyílik a múzeumok és galériák éjszakáján Füleken

muzsa.sk | TASR 2019. május 16., 09:38

Szombaton, május 18-án, 18 órától kiállítás-megnyitókkal, előadásokkal és dokumentumfilm-vetítéssel várják az érdeklődőket a füleki várba, a múzeumok és galériák éjszakája programsorozat keretében.

Fotó: TASR

Viktória Tittonová, a vármúzeum igazgatónője szerint az intézmény 12. alkalommal csatlakozik az Európa-szerte megrendezett akcióhoz.

„Az esemény a hagyományokhoz híven a Városi Honismereti Múzeumban veszi kezdetét. Itt nyílik meg 18:00 órakor A múzeum régi-új kincsei című kiállítás, amely az intézmény új gyűjteményi tárgyait mutatja be. Az utóbbi hat év szerzeményei között több ritka, a város múltjával összefüggő tárgy szerepel” – tájékoztatott Tittonová, hozzátéve: a kiállításon történelmi, néprajzi és régészeti jellegű tárgyak is megtekinthetők lesznek.

A vár Bebek–tornyában 19:00 órakor nyílik meg a Vámügy története című kiállítás,

amelyet a vármúzeum több szlovákiai és magyarországi intézménnyel együttműködve valósított meg. „A nem mindennapi tárlat a vámügy történetét mutatja be a kezdetektől a 21. századig. Az ország területén folytatott vám- és adószedés fejlődését ismertető kiállításon a vámtisztviselők egyenruhái és munkaeszközei mellett a közelmúltban lefoglalt tárgyak is megtekinthetők lesznek” – közölte Tittonová.
További izgalmas program lesz a zafírokról szóló előadás az alsó vár kazamatájában.

Emellett a múzem udvarában 19:00, 20:30 és 22:00 órától is vetíteni fogják a ’44 karácsonya, avagy minden december új májust ígér című filmet, illetve különféle archív felvételeket.

0 HOZZÁSZÓLÁS