Íme az IpolyFeszt fellépői

Kaszmán Zoltán 2019. május 31., 19:40

Amint arról korábban már beszámoltunk, június 21–23. között első alkalommal szervezik meg az IpolyFesztre keresztelt összművészeti fesztivált.

a sajtótájékoztató főszereplői Fotó: IpolyFeszt

A szervezők szándéka szerint – a programsorozatnak otthont adó hét helyszínen: a magyarországi Szob, Márianosztra, Vámosmikola, Kemence és Ipolydamásd mellett a felvidéki Ipolyság és Ipolyszalka településeken – a rendezvény résztvevői megismerhetik az Ipoly mente természeti kincseit és kulturális sokszínűségét.

A 2019. május 30-án tartott budapesti sajtótájékoztató keretén belül a fővédnök, Rétvári Bence államtitkár jelenlétében mutatták be a fesztivált, ami az Ipoly mentére és a Börzsöny vidékére hivatott ráirányítani a figyelmet.

Rétvári Bence Fotó: IpolyFeszt

Zámbó Emese fesztiváligazgató bizalmát fejezte ki, hogy az ingyenes programsorozattal, a könnyű- és komolyzenei koncertekkel, a sokszínű hagyományőrző és családi programokkal, gasztronómiai bemutatókkal sikerül majd beindítani az Ipoly menti régió turizmusát. Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke is bízik benne, hogy a Művészetek Völgye és az Ördögkatlan példáját követve színvonalas műsorokkal az Ipoly partján is tudnak közösséget építeni.

A programfolyamot június 21-én Bogányi Gergely zongoraművész nyitja meg, aki 19:30-kor a Vox Humana Énekkar közreműködésével lép majd fel a kemencei katolikus templomban. A művész kilenc évvel ezelőtt éppen ezen a helyen játszotta lemezre Chopin összes zongoraművét. A nyitónapon ad koncertet Nagy Feró és a Beatrice is. Velük 21 órakor Szobon találkozhatnak a rajongók. Szombaton Kemencén lép fel a Kifli Zenekar, majd a 19 órakor kezdődő első világháborús emlékhangversenyt követően az egyre népszerűbb Kiss Kata Zenekar is színpadra áll. Szobon a Tour of the Drum című műsorát bemutató Talamba ütősegyüttes és Hevesi Tamás, Márianosztrán Freddie, Ipolydamásdon pedig a Ladánybene 27 szórakoztatja a közönséget. A könnyűzenei koncertek sora a Bagossy Brothers Company vasárnapi szobi fellépésével lesz teljes.

Képgalériánk:
Nagy Feró Fotó: IpolyFeszt

A szervezők természetesen a családosokra is gondoltak.

A kispályás focitorna, a sárkányhajózás és a családi kenutúra mellett lehetőség nyílik a kemencei erdei múzeumvasúttal való megismerkedésre, de megmutatkozik Dudó bohóc és néhány langaléta garabonciás, sőt előadásokat tart majd a Magyar Népmese Színház is.

A túrázók június 22-én a Börzsöny nyugati gerincét járhatják be. A kemencei Erdei Múzeumvasúttól 10 órakor induló természetjárást a Hazajáró című turisztikai magazinműsor két szereplője, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor vezeti majd.

További részletekért kattintson ide.

0 HOZZÁSZÓLÁS