2019. augusztus 9., 18:00

Három nap a szórakozás jegyében Perbenyíkben

A Pagony Projekt nevet viselő fesztivál augusztus 16-18 között a Szent István napok keretén belül mutatkozik be Szlovákiában. A rendezők az igényes színházi- és táncelőadások, koncertek, irodalmi programok, filmvetítések, kiállítások, kézműves vásárok kedvelőinek szeretnének lehetőséget adni ezzel a kikapcsolódásra, feltöltődésre úgy, hogy összekapcsolják a művészeti kavalkádot, a természetközeliséget és az aktív turizmust.

kastely.jpg
Médialapozó
Fotó: Facebook

Háromnapos rendezvényüket egyaránt ajánlják a kikapcsolódni vágyó családoknak, a kultúra iránt fogékony turistáknak, és a hajnalig bulizni szerető fiataloknak. Minden zenei műfajból érkeznek fellépők: a jazztől a világzenén át a komolyzenéig.

A Pagony Projekt – amelynek helyszíne a perbenyíki Mailáth kastély – egyúttal szeretné feltérképezni és megőrizni a térség természeti és kulturális örökségeit  a jövő nemzedékei számára.

A pénteki nap műsorában, ami a kézművességet illeti,  lesz lovasszobrok készítése kerékpáralkatrészékből, nemezelés, bőrözés, szövés, fonás, gyékényezés. A sportolni vágyók számára biztosított a foci, a célba lövés és az íjászat. A szórakozást illetően lesz bűvész show és bohóc, koncertet ad a Bobova Diéta Jazz Kassáról, a Terne Cserhaja, a  Biri, valamint a Radar.

A legnagyobb név, aki ezen a napon színpadra lép: Vikidál Gyula.

Láthat még a közönség élő fényfestést épületekre,  lesz tábortűz és mulatság. Egész nap kemencében sült finomságokat, bort és pálinkát kóstolhatnak az idelátogatók. A belépődíj 1 napra 5 €, két napra 7 €.

Szpisák Gyula, az egyik kivitelező
Fotó:  Facebook
Szpisák Gyula, az egyik kivitelező

Másnap az állandó műsorok mellett játszhatnak népi játékokkal, láthatnak óriásbuborékot, bábelőadást, tűzshow-t, tüzijátékot. Fellép az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, a NOX háttértáncosaiból alakult Hun Kun Dance, valamint élvezhető a stand up Brutival. Koncertet ad a Bulgáros, a Hét Hat  Club, a Pandora´s Box illetve a Zártosztály. 

Vasárnap az érdeklődők részt vehetnek az új kenyér megáldásán a görög katolikus templomban, közreműködik a Kométa zenekar.

A program az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program által finanszírozott InnoCult projekt  keretében valósul meg.

kastely.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.