Gyömrői meghívás a Csemadoknak

Zsebik Ildikó 2019. február 12., 19:13

Nagy megtiszteltetés érte a királyhelmeci Hajdók Géza Csemadok Alapszervezetet. A Magyar Kultúra Napja és a Rákóczi Emlékév tiszteletére idén őket hívták meg február 9-én egy gyömrői fellépésre.

Részlet a műsorból Fotó: Molnár Gabriella

"Az utolsó években ugyanis a Rákóczi Szövetség Gyömrői Alapszervezete úgy határozott, hogy mindig egy anyaországon kívüli település fellépőit látják vendégül" - mondta el portálunkna a Csemadok alapszervezetének elnöke, Takács István.

A Csemadok ezúttal a helyi gimnázium Sycorax Kisszínpadát, a művészeti alapiskola énekesét, Bacskai Viktóriát és zongorakísérőjét, Varga Szabolcsot, valamint az Árvalányhaj Éneklőcsoportot kérte fel, hogy állítsanak össze egy mintegy másfél órás színvonalas kultúrműsort.

Képgalériánk:
Árvalányhaj Fotó: Molnár Gabriella

A vendégeket a Rákóczi Szövetség nevében Szende Márta köszöntötte, majd a Csemadok elnöke röviden bemutatta Királyhelmecet és környékét a vendéglátóknak. Elsősorban azt hangsúlyozta, milyen értékekkel rendelkezik régiónk turisztikai szempontból. Ezt az ünnepi műsor követte, amelyen gimnazistáink Mindenki címmel egy irodalmi összeállítással léptek a közönség elé, Bacskai Viktória egy népdalt ill. népszerű magyar slágereket adott elő, míg az Árvalányhaj bodrogközi népdalcsokorral kedveskedett a vendéglátóknak. A fellépők egyértelmű sikert arattak Gyömrőn.

"Azért vittünk magunkkal ilyen sok fiatalt, hogy ők is bekapcsolódjanak a közösségi életbe, a kapcsolatépítésbe, és megtapasztalják: jó magyarnak lenni" - mondta Takács István. Olyanok is voltak közöttük, akik ugyan ebben a műsorban nem szerepeltek, de más területen már eredményesen képviselték iskolájukat.

"A műsor végén még bemutattam a 70 esztendős Csemadok történetét és szerepét az itt élő magyarság életében, és maradt egy kis időnk arra is, hogy elbeszélgessünk gyömrői barátainkkal. Nem szeretnénk, ha a közöttünk alakuló kapcsolat ezzel véget is érne."

0 HOZZÁSZÓLÁS