2019. január 30., 18:50

Farsangi programkínálat a Medvesalja polgári társulás szervezésében

A Medvesalja polgári társulás a tőle megszokott lendülettel vágott bele az új esztendőbe. Szinte minden hétre jut valami a színes programkínálatból. Cikkünkben a Gömörpéterfala melletti Völgyben, illetve az Egyházasbástban lévő Bed&More Pogányvár Fogadóban megvalósuló februári, illetve március eleji rendezvényekből csemegéztünk.

zajti-ferenc.jpg
Médialapozó
Fotó: Medvesalja pt

Február 9-én, szombaton, farsangi disznótoros mulatságba invitálják az érdeklődőket. A Völgy reggel 7 órakor nyitja meg kapuit. Napközben mindenki ehet, ihat kedvére. A szervezők sok-sok disznóságot, pálinkát és jó kedvet ígérnek. Hurkát, kolbászt, sajtot, tepertőt, hagymásvért, eszit és fülit lehet kóstolni. A Pogányvár Fogadó által pedig sörrel és forralt borral lehet a szomjat oltani. Aki pedig segíteni szeretné a munkát, az facebookon vagy a poganyvarfogado@gmail.com e-mail címen jelezze a szervezőknek. 

Február 14-én, csütörtökön, 18 órától kerül sor a Völgyben Huszár Andrea Magdolna, népmese-kutató, Népmesével gyógyítunk című előadására. Huszár Andrea együtt élt és dolgozott Magyarország legnagyobb mesemondójával: Pápai Istvánné Páhi Emma, Népművészet Mestere, karcsai mesemondóval, akitől az ősi tündérmesés hagyományt vette át. Hivatásként ezt az utat folytatja. A Völgyben megvalósuló előadásán Emma néni hagyatékát, avagy népmeséink gyógyító erejét adja tovább a hallgatóságnak.

 

Fotó:  Medvesalja pt

A február vége és a március eleje nagyon tartalmasnak ígérkezik. Kassai Lajos egy beszélgetés kapcsán érkezik Gömörbe. Február 27-én, szerdán, 18.00 órától a Völgyben megrendezésre kerülő estjén a „Közösség vagy magányosság” témakörét járja körül. Előadásában a közösségek fenntarthatóságáról, életképes mintákról és napjaink körforgásáról esik szó. A szervezők kérik az érdeklődők előzetes bejelentkezését a társulás facebook oldalán, vagy e-mailben, mivel nagyszámú érdeklődés esetén más helyszínen rendezik meg az eseményt.

Paradigmaváltás beszélgetősre véve – ezen címszavakkal hívják fel a figyelmet a szervezők Zajti Ferenc- Ertsey Attila: Európai közép című előadására, mely február 28-án, csütörtökön, szintén a Völgyben, 18:00 órától lesz hallható. „Európa közepe: misztérium-tér. Megkívánja az emberiségtől, hogy ennek megfelelően viselkedjen. Annak a kultúrkorszaknak az útja, amelyben élünk, nyugatról jőve, kelet felé fordulva, ezen a téren vezet keresztül. Minden régi erő elvész ezen a kelet felé vezető úton; nem tudnak keresztülhaladni ezen a téren anélkül, hogy a szellemből meg ne újulnának. Ebben a térségben csak emberismeretből, emberszeretetből és emberbátorságból születhet meg az, ami üdvöthozóan továbbhaladhat a kelet felé. (Ludwig Polzer Hoditz)” – áll a szervezők beharangozójában.

Fotó:  Medvesalja pt

Március 1-jén, pénteken, a Bed&More Pogányvár Fogadó vendége Pethő Tamás lesz, aki farsangzáró gasztroestre invitálja az érdeklődőket. Március 2-án, szombaton 17.00 órától szintén a fogadóban Váradiné Judit vezet be a grafológia világába. Aki többet szeretne tudni a kézírás árulkodó jellegzetességeiről, az ne hagyja ki! Március 3-án, vasárnap, 9.00 órától a Völgyben Váradi Tamás tart csontkovácsolást és konzultációs továbbképzést. Részvételi díj: 45 Eur/fő, mely tartalmazza az ebédet is. Aki kezelésre és konzultációra érkezik: 20 Eur/fő.

A Medvesalja polgári társulás további programjairól a medvesalja.eu oldalon vagy a szervezet facebook oldalán tájékozódhat minden kedves érdeklődő.

zajti-ferenc.jpg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.