2020. április 18., 16:48

Együttes-mozi együtt

Éljék át hétfő esténként a Magyar Állami Népi Együttessel újra az elmúlt évek legjobb előadásait a karosszékből, a kanapéról vagy akár a teraszról is!

Magyar Állami Népi Együttes online
Fotó: Csermák Zoltán / Hagyományok Háza

A megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes az embert próbáló időszakban is szorosan kapcsolódik közönségéhez. Előadásai a koronavírus járvány ellenére sem maradnak el, csupán átköltöznek az online térbe.

Április 13-ától minden hétfő este az együttes –az utóbbi tíz évének egy-egy emlékezetes előadásával – az otthonok programjait gazdagítja.

„A bemutatók célja, hogy e drámai helyzetben is megmaradjon élő kapcsolatunk a nézőinkkel és a barátainkkal – értékeli a kezdeményezést Mihályi Gábor, az Együttes vezetője. – Az internet alkalmas arra, hogy eljuttassuk az általunk kiválasztott műsorokat a nagyközönséghez. Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az Együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett.”

A mozi estek kiegészítője egy különleges filmanyag.

A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című háromrészes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, s a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is jelentős visszhanggal mutatták be. Az archív és élő felvételeket, interjúk széles skáláját felhasználó dokumentumfilmet a közmédia már több alkalommal is műsorára tűzte, így – a visszajelzések alapján – nemcsak a szűkebb szakmai körökhöz, hanem a szélesebb közvéleményhez is eljutott. A felvételek igazi különlegessége, hogy a filmkockákon nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra a reflektorfénybe kerülnek.

Az előadások hétfőnként magyar idő szerint hét órakor kezdődnek, és

a Magyar Állami Népi Együttes Facebook és a Hagyományok Háza Youtube csatornáján tekinthetők meg

minden esetben a sugárzási nap éjféléig.

Bővebb információ a Hagyományok Háza honlapján.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.