2023. szeptember 21., 19:00

Egyszer volt, hol nem volt…

A magyar népmese napja alkalmából a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2023. október 3-án öt helyszínen zajló rendezvénysorozatot szervez.

magyar népmese napja
Fotó: Hagyományok Háza

A délelőtt folyamán négy oktatási intézménybe látogatnak el a felkért mesemondók, ahol osztályról osztályra haladva hozzák közel a gyermekek számára a népmesék világát. A Mesedélelőtt elnevezésű programokat az esti órákban zajló Meseest követi.

Ezek a felnőtteknek szóló rendezvények az egykori társas összejövetelek során zajló mesemondást, történetmesélést megidézve a hagyományos élőszavas mesemondói stílust követve kínálnak betekintést a magyar mesekincs különféle műfajaiba.

magyar népmese napja
Fotó:  Hagyományok Háza

A Meseest Gímesen kerül megrendezésre, a Mesedélelőtt programsorozat helyszínei a Bátkai Alapiskola és Óvoda, a füleki Mocsáry Lajos Alapiskola, a Nagycétényi Alapiskola és a Gímesi Alapiskola lesznek.

A programsorozat szakavatott és gyakorlott mesemondók közreműködésével valósul meg, Szénási Veronika, Szeleczki Monika, Klitsie-Szabad Boglárka, Zámborszky Eszter, Pintér Zsolt és Bukovics János személyében. Hozzájuk társulnak az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny kiemelkedő ifjú tehetségei, Tóth Kitti, Pivoda Vivien, Bobák Melissa, Marek Patrícia és Mihalovics Zsófia.

A rendezvénysorozat szervezője és szakmai felelőse Varga Norbert.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.