Berecz András és Berecz István együtt lép fel a Fonóban

2020. július 27., 18:47
ma7 | MTI

Berecz András és Berecz István együtt lép fel a Fonóban, a július 30-án tartandó Apja-fia elnevezésű koncert után a D.A.S. Trió dzsesszkoncertjét élvezhetik az érdeklődők a teraszon.

Mint írják, Berecz András első gyermeke, Berecz István, a Fonó népzenei programjainak alakítója, a ház népzenei igazgatója édesapjával, a neves ének- és mesemondóval lép a Fonó színpadára.

Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. A szó tanít, a példa vonz. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét - szakadatlan tanulási alkalom.

A közlemény kiemeli, hogy hétfőn és kedden sessionök, azaz közösségi örömzene csoportok várják az érdeklődőket, amelyekhez szabadon lehet hangszerrel vagy hallgatóként csatlakozni. Holnap kedden 19 órától a vonós örömzenék házigazdája a Porteleki László vezette Poros Jam.

Porteleki
Fotó: Fonó

Több ingyenes koncertet is tartanak a szervezők a házban, szerdán 19.30-kor a Max&Kata francia-magyar gitárduója lép fel. Dalaikat leginkább a két ország népzenéje és a világzene sokszínűsége inspirálja. Koncertjeiket a gitárok mellett szájharmonikával, ukulelével, hegedűvel, valamint különböző ritmushangszerekkel színesítik.

Utánuk Vizeli Bálint és Barátai muzsikálnak a Köszönjük, Magyarország! program keretében. Pénteken az Erdőfű zenekar ad koncertet és táncházat.

Vizeli Bálint és Barátai
Fotó: Fonó

Szombaton Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák lép fel, vendégük Koncz Gergely lesz. Első alkalommal várják a szervezők a közönséget a Fonó Delelőre, ahol családi programok is lesznek.

A nap folyamán Paár Julcsi, valamint Lakatos Vilmos és zenekara is hallható lesz - áll az összegzésben.