2020. május 1., 14:36

Az idén sem maradunk völgyélmények nélkül

Magyarország kormányának döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt 2020. augusztus 15-ig semmilyen tömegrendezvény nem bonyolítható le. Mivel a rendezvények tilalma nemcsak Budapestre és Pest megyére, hanem az ország egész területére vonatkozik, így a 30. Művészetek Völgyét sem tudják megünnepelni a meghirdetett időpontban.

Fotó: Művészetek Völgye

„Az utolsó pillanatig bizakodtunk, de ma szertefoszlott minden reményünk” – kezdik közleményüket az 1989-től évente megrendezett egyedülálló összművészeti fesztivál szervezői, majd így folytatják:

Még mi magunk sem fogtuk fel, hogy idén nem lógathatjuk a lábunkat az Eger-patakba a forró júliusi napokon, nem fröccsözhetünk Kapolcs főterén, és nem élvezhetjük azt a sok-sok programot, amit az idei évben veletek együtt terveztünk átélni. (…) Tudjuk, hogy a Völgy hiánya sokak szívében nagy űrt hagy majd, és szeretnénk ezt a szomorúságot kicsit enyhíteni még idén. Már elkezdtünk kidolgozni egy megoldást arra, hogy mindenképpen találkozzunk más keretek között akkor, ha már biztonságban tudhatjuk a fesztivál minden résztvevőjét."

A tíznapos rendezvény alternatíváját a Völgyhétvégék képeznék, ezzel az őszi, négy hosszú hétvégét felölelő programsorozattal igyekeznék enyhíteni a völgyrajongók csalódottságát.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy az idei fesztivál ugyan elmarad, de a jubileum nem, ugyanis a teljes program átkerül a következő évre, s újabb meglepetésekkel is készülnek.

A 30. jubileumot 2021. július 23-a és augusztus 1-je között tartják meg.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.