2023. augusztus 28., 13:22

Amit láttam, azt komáltam... - KÉPEKKEL

A tűzisten gyermekeinek látványos showjával ért véget a Villa Camarum Polgári Társulás által augusztus 26-28-ra időzített, ingyenes VIII. Komálom Gyerkőcfesztivál két napja. Mai ráadásként két magyarországi közönségkedvenc: 17 órától a Kaláka együttes, 19,30 órától pedig Csík János és a Mezzo zenekar, illetve vendége, Pál István „Szalonna“ koncertjét élvezheti majd a Klapka térre látogató családok apraja-nagyja. Mivel augusztus 29. munkaszüneti nap, ma az örökmozgó lurkókat sem kell korán lefektetni.

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Galéria
+14 kép a galériában
A tűzisten gyermekeinek látványos showja 2.
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Mivel a fesztiválváros nevet az egyre több (zsinórban szeptember első három hétvégéjén is megtartandó!) nívós rendezvényével méltán kiérdemlő Komáromban szombaton még az I. Nemzetközi Operettfesztiválra fókuszáltam, a VIII. Komálom Gyerkőcfesztiválon a főnapként beharangozott vasárnap néztem körül.

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
A közös tánc sem hiányzott a kiváló Alma-buliról
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Többnyire tetszett mindaz, amit láttam, ám több látogató vélekedett úgy, hogy tán´ a kevesebb műsor is elég lett volna, mert sajnálták, hogy a gyerkőcökkel nem tudtak jelen lenni a Klapka téren, az Anglia park-szerte, a Tiszti Pavilon udvarán és a Belső körút lezárt szakaszán egymást követő valamennyi programon. Magam is szem- és fültanúja voltam annak, amikor a pavilonudvarban még A három kismalac mesét Jenei Gabriella könyvtáros előadásában élvezték az érdeklődők, ám zavaró tényezőként, pár méterrel odébb már  a Kerekítő foglalkozás zenés előkészületei folytak…

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Jenei Gabriella könyvtáros a három kismalac című tanulságos mese tolmácsolása közben
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Ez alkalommal is ki-ki a saját érdeklődése szerint válogathatott a jobbnál jobb koncertek, természetvédelmi barangolások, könyves kvízek, ügyességi és sportversenyek, mentő-, rendőr- és tűzoltókocsi-bemutatók, szabadtéri kézműves és festészeti foglalkozások, interaktív vadászati és erdészeti bemutató, íjászkodás, Városháza-vizit, gólyalábas óriásbábos és bábszínházi előadások…, valamint a méretes népi fajátékok között.

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Fából faragott körhintán ringatózva
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

E rendezvény kapcsán külön kiemelendő a példás, széleskörű összefogás és támogatás, aminek jóvoltából az egykor nullás befektetéssel indított fesztivál az idén már háromnapossá bővült. A kezdeti pénztelenség után előbb a Kisebbségi Kulturális Alap és Komárom város vált a fő támogatójává, immár második alkalommal pedig a MOL-ÚJ EURÓPA Alapítvány lett a kiemelt támogatója, vagyis annak a Határtalan Nyár 2023 című programsorozata részeként valósulhatott meg ez a fesztivál.

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Sokan voltak kíváncsiak Mazsolára és Manócskára
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A Nemzetpolitikai Államtitkárság, illetve a Bethlen Gábor Alap Zrt. a Villa Camarum PT folyamatos működését támogatja, az Egressy Béni VMK pedig közvetett módon, így a háttér és a kellékek biztosításával, valamint rossz időjárás esetén az intézmény épületébe való befogadásukkal segíti a társulás munkáját. Megemlítendő, hogy a városi nyugdíjasklub önkéntesei és az immár másodízben közreműködött vadászok is szívesen időt, energiát áldoztak e célra.

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
A Csodamalom Bábszínház a Mazsola című bábelőadást mutatta be
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A teljesség igénye nélkül készült fotósorozatunk is a környéken páratlan fesztivál jó hangulatáról és nagy látogatottságról árulkodik. Miközben azt olvasóink azt böngészgetik, tervezzék be közös családi programként az unikumnak ígérkező két koncertet!

Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Magyar gyerekek kezébe az íj is való...!
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
Amit láttam, azt komáltam... KÉPEKKEL
Galéria
+14 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.