2019. március 1., 11:50

A Kulturális Minisztérium 1,5 millió euróval támogatja a népművészetet

Professzionális és amatőr népi együttesek, valamint egyéni népművészek is pályázhatnak támogatásért a Kulturális Minisztériumtól, amely a "Folklór – Szlovákia lelke" projekt keretében 1,5 millió eurót fordít a hagyományos kultúra támogatására. Erről Barbora Palovičová, a minisztérium kommunikációs osztályának munkatársa tájékoztatta a szlovák sajtóirodát.

kulturalis-tamogatas.jpg
Fotó: archívum

A hagyományőrző egyesületek legfeljebb 60 000 euró összegű támogatást igényelhetnek. Az önköltség az elbírált összeg 5 százaléka. A minisztérium tájékoztatása szerint a támogatás összegéből az előadások előkészítésének, a népviseleti ruhák megvásárlásának, CD-lemezek kiadásának, illetve propagációs anyagok készítésének költségeit fedezhetik, de fordíthatják útiköltségre is.

Az egyéni népművészek több mint 5000 eurós ösztöndíjra pályázhatnak.

A támogatott projekteket a 2019. június 1-től 2020 május 30-ig tartó időszakban kell megvalósítani. A pályázatokat az illetékes szakmai bizottságok bírálják el. Bővebb tájékoztatás a Művészeti Alap honlapján található.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.