2019. augusztus 30., 14:38

A Gótikus út nyitva nevű rendezvény idén a déli útvonalra összpontosít

A Gótikus út nyitva nevű rendezvényre augusztus 31-én, szombaton kerül sor. Ennek keretében öt templomot nyitnak meg az érdeklődők előtt, akik a gömöri régió más érdekességeivel is megismerkedhetnek. Vladimír Ondrejovič, a Gótikus út Polgári Társulás tagja arról tájékoztatta a TASR-t, hogy idén a Gótikus út déli útvonalára összpontosítanak.

Gótikus út nyitva
Fotó: Facebook / Gotická cesta

„Ebben az évben szeretnénk kihasználni, hogy egyre több magyarországi turista érkezik a rendezvényre. Ezért döntöttünk úgy, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is két autóbuszt biztosítunk a rendezvényen” – közölte Ondrejovič azt is hozzátéve, hogy az egyikben szlovák, a másikban pedig magyar idegenvezető lesz.

A jegyek már mindkét autóbuszban elkeltek, de az érdeklődők a saját autóikkal csatlakozhatnak a résztvevőkhöz. További lehetőség, hogy az érdeklődők csak ahhoz a templomhoz mennek oda, amelyikre kíváncsiak. „Az időbeosztás megtalálható a Facebook-oldalunkon, így ha valaki egyénileg venne részt a rendezvényen, ebből megtudhatja, hogy a csoport mikor melyik templomban fog tartózkodni” – tette hozzá Ondrejovič.

Mindkét autóbusz a rozsnyói buszpályaudvarról indul - az első a szlovák idegenvezetővel 9:30-kor, a másik pedig a magyar idegenvezetővel fél órával később.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.