2022. október 11., 18:19

Velencében nyomoz Poirot-ként Kenneth Branagh

Kenneth Branagh újabb Agatha Christie krimiből készít filmet: Poirot ezúttal Velencében nyomoz.

Kenneth Branagh
Archív felvétel
Fotó: flickr.com

A 20th Century Fox stúdió közleménye szerint az A Haunting in Venice című produkcióban Branagh alakítja Hercule Poirot belga detektívet, a további szerepekben pedig Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, valamint Riccardo Scamarico is látható.

A második világhábrú után Velencében játszódó halloweeni krimiben a már visszavonult Poirot részt vesz egy szeánszon, ám az egyik vendéget megölik, és az egykori mesterdetektív ismét nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki volt a gyilkos - számolt be róla a variety.com.

Branagh elmondta, hogy a film az írónő egy kevéssé ismert krimije nyomán készül.

A brit színész-rendező korábban A gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson című Christie-regényeket is adaptálta. A Hauting in Venice forgatókönyvét Michael Green írta, a film producere Judy Hofflund, Ridley Scott, Simon Kinberg és Mark Gordon, executive producere pedig Louise Killin és James Prichard.

A forgatás novemberben kezdődik. A felvételek a londoni Pinewood Stúdióban és velencei helyszíneken is folynak majd.

A produkciót jövőre mutatják be a mozik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.