2024. június 3., 19:55

Vaskabátok

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

gabor-vaskabatok.jpg

Olykor visszanézem a kedvenc filmjeimet. A Vaskabátok című filmben Simon Pegg egy londoni rendőrt alakít, a magányos és unalmas, zárkózott Nicholas Angelt, aki kiváló, precíz munkát végez, nem úgy, mint a többiek.

Ezért is válnak meg tőle a kollégái, mert mellette nem tudnak érvényesülni. Az igazságot kereső, mindig a becsületre törekvő rendőrtiszt egy elhagyatott vidéki faluban lesz őrmester.

Statisztikailag a legbiztonságosabb település az országban, sorozatban nyeri el a megtisztelő Év Faluja címet. Standfordban gyilkosság, lopás vagy egyéb bűncselekmény hivatalosan nem történt az elmúlt néhány évben, de ez nyugtalansággal tölti el Angelt.

Akkor kezd el gyanakodni, amikor véletlenszerűnek álcázott balesetekre kerül sor, melyeket rajta kívül nem akar megvizsgálni senki. Túlbuzgóságát, gyanakvását és nyomozását a helyiek nem jó szemmel figyelik, őt azonban ez nem riasztja el, és hamarosan rájön arra, hogy mi is húzódik a háttérben.

A film végére kiderül, hogy a nyugodt kis falu nem is olyan ártatlan, mint amilyennek mutatja magát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.