2023. november 3., 15:01

Tündérkert: Gáspár Kata exkluzív forgatási kulisszavideókat osztott meg a nézőkkel a Duna műsorában

Ötödik részéhez ér pénteken este a Tündérkert a Dunán. A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatban Erdély egyik legvágyottabb asszonyát, Török Katát alakító Gáspár Kata színésznő a Család-barát vendégeként nemcsak sorozatbeli karakteréről beszélt, de humoros forgatási kulisszavideókat is mutatott a nézőknek.

Tündérkert
Fotó: Megafilm Service

„Úgy bánik a férfiakkal, ahogy megérdemlik” – olvasható a Tündérkert Török Katáját bemutató jellemzésben. A fiatal özvegyet, Erdély egyik vonzó előkelőségét alakító Gáspár Kata színművész a karakter kapcsán elmondta: Török Katára jellemző, hogy általában felkavarja az állóvizet.

Tud hatni a férfiakra, és saját érdekei szerint használja őket. Van, aki intellektuálisan, míg más helyezkedés szempontjából fontos számára. Ugyanakkor a férfiak is használják őt, hiszen rájönnek, hogy általa ők is elérhetik vágyott céljaikat.”

A színművész a Család-barát vendégeként a forgatásról is mesélt. Kiderült, általában két és fél óráig tartott, amíg elkészült a sminkje, a haja és a ruhája.

Mindez azért van, hogy olyasmit lássanak a nézők, ami hiteles, értékes és izgalmas. Ilyenkor nem foglalkozom azzal, mennyire hosszadalmas a készülődés, hiszen ezért a fontos célért történik minden”

– fogalmazott Gáspár Kata.

Kulisszavideókat is hozott a nézőknek, megmutatva, mi zajlott a színfalak mögött. Egy éjszakai forgatás szünetében például Rajkai Zoltánnal kosztümös táncot jártak egy híres slágerre.

Gáspár Kata magáról is megosztott egy kevesek által ismert titkot: érdekli a virágkötészet. „Erdő mellett nőttem fel, így gyakran gyűjtöttem virágokat, őszi leveleket és úgy gondoltam ez egy csodálatos szakma, és érdemes lenne ezzel foglalkozni. Volt egy olyan nyár, amikor szerettem volna virágkötőnek állni, de kellett volna hozzá szakmai tapasztalat”.

A Megafilm Service és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült nyolcrészes Tündérkert sorozat ötödik epizódját pénteken 21 órától láthatják a Dunán. Előtte 20:50-től Tündérkert pillanatok címmel láthatnak színészekkel és alkotókkal készített interjúkat és tudhatnak meg tőlük kulisszatitkokat a forgatásról. Az eddigi részek újranézhetők a sorozat Médiaklikk-oldalán.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.