Többévados Gyűrűk ura-sorozatot készít az Amazon Stúdió

hirek.sk 2017. november 14., 15:51
LOS ANGELES. Az Amazon Stúdió megszerezte A Gyűrűk ura globális televíziós jogait és többévados sorozatot indít J.R.R. Tolkien regényei alapján.

"Az Amazon Prime Középföldére készül" - írta hétfői Twitter-bejegyzésében Jeff Bezos, az Amazon.com alapító elnöke, belinkelve a vállalat friss közleményét is.   

Az Amazon közleményéből nem derültek ki a Tolkien-hagyaték gondozóival született megállapodás részletei, de a Deadline.com hollywoodi hírportál értesülései szerint az Amazon Stúdió 250 millió dollár körüli összeget fizetett a jogokért.   

A portál becslései szerint egy fantasy-sorozat költségvetése 100-150 millió dollár között mozog évadonként.   

A Középföldén játszódó új sorozat A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége eseményeit megelőző új történeteket fog elmesélni. Lényegében tehát vagy A babó előtt veszi fel a fonalat a készülő széria, vagy pedig A babó és A Gyűrűk Ura első kötete közötti Középföldét barangolhatjuk be.

A megállapodás részét képezi egy esetleges további előzménysorozat elkészítése is. A sorozat kezdődátumáról és szereplőiről egyelőre nem tudni semmit.   

A Gyűrűk Ura-regények nyomán Peter Jackson rendezésében forgatott trilógia csaknem hatmilliárd dolláros bevételt hozott világszerte és 17 Oscar-díjjal jutalmazták.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS