2021. március 2., 16:16

Tina Turner magánéletét mutatja be a ma a Berlinalén debütáló dokumentumfilm

A világsztár rockénekes Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm, amely kedden debütál a Berlinale programjában.

Berlinale
Fotó: TASR/AP

A 81 éves énekesnő először osztotta meg emlékeit, nehéz élethelyzeteit és életének legbensőségesebb pillanatait egy dokumentumfilmben.

Az amerikai művész, aki jó ideje Európában él már, a hatvanas években kezdte pályafutását, de a nyolcvanas évekbeli visszatérése után újabb generációk számára vált inspirációforrássá.

A Tina című dokumentumfilm nem szerepel a fesztivál versenyprogramjában. Dan Lindsay és TJ Martin, a produkció rendezői elmondták, hogy az énekesnő rendkívüli élettörténete keltette fel a kíváncsiságukat.

Tina Turner hozzájárult, hogy a birtokában lévő magándokumentumait és archívumát felhasználják a munkához.

Számos olyan anyaghoz jutottak hozzá, amelyet korábban még senki sem publikált.

A hétfőn elkezdődött Berlini Nemzetközi Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt más fesztiválokhoz hasonlóan a hagyományoktól eltérő módon, alternatív megoldásokkal rendezték meg. Péntekig a 71. Berlinale szakmai programsorozata zajlik, a fesztiválra beválogatott filmeket csak a zsűritagok és a regisztrált filmes szakemberek nézhetik meg.

A fesztivál júniusra tervez egy nyári különkiadást, amelynek programját már a szélesebb közönség is láthatja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.