Telt ház nézte Rómában a Bud Spencer életéről készült magyar filmet

muzsa.sk 2019. május 14., 17:53

Telt ház előtt mutatták be a Római Magyar Akadémián a Bud Spencer életéről szóló Piedone nyomában című magyar portréfilmet. A Király Levente által rendezett film bemutatójára Bud Spencer gyermekei és a pályatársak mellett a színész szülővárosából, Nápolyból is érkeztek látogatók, köztük egy idős úr, aki a 70-es években maga is ott volt a Piedone filmek forgatásán.

Fotó: Várhelyi Klára

"Kisgyerekként nagyon kíváncsi voltam Bud Spencerre. Magával ragadó személyiség volt. Néztem, hogyan forgat, lestem minden mozdulatát. Emlékszem mindig óriási tömeg gyűlt össze a forgatások helyszínein, amelyek akkoriban teljesen nyilvánosak voltak", mondta az idős úr, aki azt is elárulta, hogy Bud Spencer nevét nápolyi dialektusban "cs" betűvel kell kiejteni.

A római premieren jelen volt a Pedersoli család, azaz Bud Spencer három gyermeke, Cristiana, Diamante és Giuseppe, valamint özvegye Maria Pedersoli is.

A film láttán ébredtem rá arra, hogy micsoda szeretet övezi férjem emlékét. Nem sírok már. Az élet tovább folyik, de nem Bud nélkül. Amíg élt és éppen nem volt otthon velünk, akkor is mindig ott volt, talán ezért még ma sem fogtam fel, hogy már nincs közöttünk. Sokszor úgy érzem, hogy csendben kell maradni, mert éppen alszik bent a szobában

- mondta Maria Pedersoli.

Bud Spencer – vagy eredeti nevén Carlo Pedersoli – lánya édesapja eddig sohasem hallott bűvésztrükkjeiről mesélt. "Ez az útkövetés, amit a filmben láttunk, tökéletes felidézése volt apám életének”, mondta Cristiana Pedersoli. Talán csak azok az emlékek maradtak ki, amelyeket csak mi, pici gyerekekként élhettünk meg édesapánkkal együtt. Olyan játékok, bűvészkedések, varázslatok és trükkök, amelyeket apukánk játszott mindig velünk".

Képgalériánk:
Fotó: Várhelyi Klára

Ott volt a bemutatón Carlo Pedersoli egykori úszó és vízilabdázó társa Fofó Buonocore, aki együtt játszott vele az 1952-es Helsinki és az 1956-os Melbourne-i olimpián, de elmentek azok a filmrendezők is, akik Bud Spencer utolsó aktív évtizedének filmjeit rendezték és színészkollégái az És megint dühbe jövünkből, a Piedone filmekből, a Banános Joe-ból, a Kincs ami nincsből és jó néhány további kultikus filmből.

Ezzel a filmmel egy csodálatos összeállítást kaptunk Bud Spencerről. Az életéről nagyon sok olyan részletet tudhattunk meg, amelyet én magam sem ismertem

- fogalmazott Sal Borgese, aki Anulut játszotta a Kincs, ami nincs című filmben. „Ez furcsának is tűnhet, hiszen nagyon sokat dolgoztam vele együtt, de nem volt olyan szerencsém, hogy a privát életének minden részletét ismerhessem".

A Piedone nyomában című magyar portréfilmet Milánóban, Genovában, Bolognában, Nápolyban és Szicíliában is vetíteni fogják.

Forrás: V4NA.com
0 HOZZÁSZÓLÁS