2022. március 20., 12:48

Szubjektív: Az Alagút

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

alagút
Fotó: Archívum

Nagyon sokáig kerestem ezt a filmet, mert nagyon régen láttam. 1961-ben Nyugat-Berlin körül fal emelkedik, ami elzárja Kelet-Berlintől és az NDK-tól. Harry Melchior, az úszó számára elérkezett az idő, hogy válasszon a szabadság és az elnyomás között. Álruhában, hamis papírokkal sikerül átjutnia Nyugat-Berlinbe. A lánytestvére és a gyerekek azonban ott maradnak a keleti részen, mert nekik nem sikerült hamis papírokat intézni. Harry addig nem nyugszik, amíg a szeretteit át nem hozza. Nyugat-Berlinben vannak néhányan, akik hasonlóan gondolkodnak. A baráti társaság ezért összedugja a fejét, és kieszel egy olyan tervet, amellyel több embert is meg lehetne szöktetni Kelet-Berlinből. A terv megvalósítása nagyon nehéz és időigényes, de a szabadság- és a szeretteik megmentésének a vágya minden akadályt legyőz. 

Az írás megjelent a Magyar7 hetilap 2022/11-es számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.