Szlovákiai magyar amatőr filmesek tábora

Múzsa 2018. június 20., 19:26

Érdekel a filmezés? Vannak már alkotásaid, de szeretnél még fejlődni? Szeretnél profi filmesekkel találkozni és tőlük tanulni, alkotásaidat megmutatni és megmérettetni a veled egykorúak mezőnyében? Ha igen, jelentkezz!

Fotó: pixabay.com

A Maslomedia Polgári Társulás ugyanis 2018. augusztus 27- szeptember 2. között megrendezi a szlovákiai magyar amatőr filmesek alkotótáborát.

A tábor célja a filmezés iránt érdeklődő tehetséges fiatalok felkarolása, tudásának gyarapítása, szakmai fejlődésük elősegítése.

A tábor tervezett létszáma 20 fő.
Az alsó és felső korhatár 15, illetve 25 év. Nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat.

Jelentkezési feltételek: önéletrajz, egy általad készített rövidfilm (2-4 perc hossz) beküldése a maslomedia@centrum.sk címre. A téma és stílus szabadon választott. A táborba hozd magaddal a saját filmrögzítési eszközeidet.

Helyszín: Ipolyság
Jelentkezési határidő: 2018. július 31.

A tábort vezető filmes szakemberek az előzetesen beküldött filmek alapján választják ki a táborba meghívást elnyerő 20 tehetséges fiatalt, akik 2018. augusztus 15-ig megkapják az értesítést a táborba való bejutásról.

Amit biztosítunk: Teljes ellátás mellett a tábor a filmszakmai ismeretek bővítésére kínál lehetőséget– de betekintés nyújt az operatőri és vágási ismeretek, filmek rendezése, szerkesztése, a riportkészítés módszereibe, és a résztvevők tanulmányozzák a plánozás szerepét dramaturgiai szempontból. Beszélgetnek a vágás szerepéről a filmkészítésben, a különböző montázstechnikákró

l. Naponta egy választott film közös megtekintése után beszélgetnek a filmről, elemzés, stb....majd jöhet a gyakorlat: különböző, egy rövid jelenetek készítése és vágása mozgás és nézésirányok vezetésével.
Egy, vagy több saját kisfilm elkészítése a tábor ideje alatt.

Az alkotótábor azoknak is jó gyakorlási lehetőséget nyújt, akik már valamennyire jártasak az ilyen tevékenységekben.

További kérdések esetén forduljatok a tábor koordinátorához az eva.kendy@gmail.com címen.

0 HOZZÁSZÓLÁS