2023. február 17., 11:22

Súlyos betegségben szenved Bruce Willis

Bruce Willis 67 éves világhírű amerikai filmszínész súlyos, gyógyíthatatlan betegségben: demenciában szenved.

Végleg befejezte
Bruce Willis
Fotó: Wikipédia

Ezt a család jelentette be csütörtökön.

Bruce Willis 1955-ben Németországban született. Apja egy ott szolgáló amerikai katona, anyja egy német bank alkalmazottja volt. A család 1957-ben Amerikába költözött és Bruce már fiatalon gyári munkás lett, majd biztonsáégi őrként, illetve magánnyomozóként dolgozott. 

Színészi pályája kezdetén epizódszerepeket kapott, de reklámokban is látható volt.

A Magyar Televízióban is sugárzott Simlis és a szende vígjátéksorozat egyik főszereplőjeként vált külföldön is ismertté, majd különböző könnyed filmekben tűnt fel, de rajzfilmhősöknek is gyakran kölcsönözte a hangját.

Elsősorban izgalmas akciófilmekben játszott, gyakran kaszkadőrök nélkül. Legnagyobb sikere a Die Hard öt részt megélt sorozatban volt, de más "verekedős" filmekben (pl. Red, Red II) vagy scifikben is emlékezetes alakítást nyújtott. 

Korábban már afáziát (egyfajta beszédzavart) állapítottak meg nála, emiatt lánya 2022 márciusában bejelentette, hogy apja visszavonul a színészettől. Willis állapota azonban tovább romlott és az orvosok megállapították, hogy demenciában szenved. Ez a betegség gyógyíthatatlan.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.