2022. május 11., 18:36

Star Wars és Vissza a jövőbe-ereklyékre is lehet licitálni

Star Wars és Vissza a jövőbe-relikviákra is lehet licitálni egy júniusban Los Angelesben megrendezendő árverésen.

Vissza a jövőbe
Fotó: TASR/AP

A Propstore árverési ház összesen 1800 híres hollywoodi film relikviáit kínálja eladásra június 21. és 24. között, amelytől 9 millió dolláros bevételt várnak.

Az aukció legizgalmasabb darabja

egy X-szárnyú vadászgép modellje lesz, amelyet az első Star Wars-film különleges látványeffektusaihoz használtak 1977-ben. 

A modell a becslések szerint 500 ezer-egymillió dollár közötti áron is elkelhet.
Chuck Costas, a Propstore alelnöke elmondta, hogy a modellt egy gyűjtő vásárolta meg húsz éve, és azóta nem volt kiállítva. Mint hozzátette:

az árverés számos tételét gyűjtőktől szerezték be, de akadnak köztük olyanok is, amelyek egyenesen a filmstúdióktól érkeztek hozzájuk.

A Vissza a jövőbe című filmből ismerős DeLorean időutazó autó egy verziója, amit csak a film promóciójához használtak, 150-200 ezer dollárért kelhet el. A film egy másik híres kelléke,

Marty McFly légdeszkája pedig 80-120 ezer dollárt is érhet egy gyűjtőnek az aukciósház szerint.

Az árverés egyik kedvence lehet a szakértő szerint a Szörnyecskék 2. című film egy ritka szörnyecske robotbabája, amelynek árát szintén 80-120 ezer dollárra becsülték.

Thor kalapácsát pedig, amit Chris Hemsworth forgatott a szuperhősfilmben, 100-150 ezer dollárért (36-54 millió forintért) viheti el egy rajongó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.