2021. november 18., 19:44

Squid Game - Nyerd meg az életed!

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

squid game
Fotó: Netflix

Egy furcsa dél-koreai sorozat tartja lázban a világot. Egy titkos csoportnak sikerül összegyűjteni azokat az embereket, akik különböző okok miatt a társadalom legalján élnek. Kapnak azonban egy lehetőséget arra, hogy ezen változtassanak. Önként jelentkeznek egy olyan játékra, ahol rengeteg pénzt lehet nyerni. Látszólag egyszerű, hiszen gyermekjátékokat kell játszani, és be kell tartani a szabályokat. Ha valaki megszegi őket, azt egyszerűen lelövik. A játék persze leállítható akkor, ha a többség úgy akarja. Na, de ki akarna visszatérni a nyomorúságos életébe, ha abból ki is léphet? A sorozat több fontos filozófiai kérdést is felvet, például, hogy mennyire lehet becses számunkra az életünk, de megjelenik benne a társadalmi osztályok megosztottsága, a kapitalizmus kritikája is. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.