Reese Witherspoon a teniszsztár Navratilováról készít dokumentumfilmet

muzsa.sk | MTI 2018. május 26., 13:30

Reese Witherspoon egy Martina Navratilova teniszbajnokról készülő dokumentumfilmen dolgozik producerként.

Fotó: TASR

Az Oscar-díjas színésznő kedden Twitter-üzeneteben jelentette be, hogy produkciós cégével dokumentumfilmet forgat a cseh származású amerikai teniszlegendáról, akinek példája szerinte óriási hatással volt a nőkre, a női sportolókra és az LMBT-közösségre is.

Witherspoon Glenn Greenwald amerikai újságíróval és Suzanne Gilbert producerrel dolgozik a portréfilmen.

Greenwald oknyomozó újságíró, a The Intercept hírportál társalapítója elmondta: a filmmel az egykori világklasszis teniszező társadalmi és politikai elkötelezettségét akarja kidomborítani. Az újságírónő „gyermekkora hősének, a 20. század egyik legnagyszerűbb úttörőjének” nevezte Navratilovát közleményében.

Az 51 éves újságírónő, aki Florida egy konzervatív részén nőtt fel melegként, korábban a Laura Poitras dokumentumfilm-rendezővel dolgozott együtt az Edward Snowden által az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalról (NSA) kiszivárogtatott dokumentumok publikálásán. Poitras Snowden-ügyről forgatott dokumentumfilmje, a Citizenfour 2015-ben Oscar-díjat kapott.

A 61 éves Navratilova 18 egyéni Gland Slam-győzelmet aratott pályafutása alatt. 1975-ben disszidált Csehszlovákiából, 1981-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. A teniszcsillag már a nyolcvanas évek elejétől nyíltan felvállalta, hogy leszbikus. Hosszú éveken át küzdött az LMBT-közösség jogaiért aktivistaként.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS