2020. május 20., 07:52

Pünkösdi-gyermeknapi ajándék: újraindul a vetítés a komáromi Tátra Moziban

Szerdán megkezdődik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások feloldásának 4. szakasza, amely során legfeljebb száz néző részvételével a mozik is vetíthetnének. A filmkölcsönzés azonban nem megy egyik napról a másikra, s még a vonatkozó óvintézkedések sem egyértelműek. Emiatt a komáromi Tátra Mozi május 29-re halasztja az újranyitását, azt a látogatóknak mintegy pünkösdi-gyermeknapi ajándékként is szánva.

Galéria
+6 kép a galériában
Május 29-re tervezik a mozi újranyitását
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„A koronavírus-járvány miatt március 9-én kénytelenek voltunk bezárni a mozinkat, s leállítani a jegyeladást. Mivel nálunk bevett gyakorlat az online jegyvásárlás, ezért az előre megvásárolt jegyek árát visszaküldtük a megadott bankszámla-számokra. Eközben a facebookos oldalunkon folyamatosan kommunikáltunk a mozilátogatókkal. Akkor még reméltük, hogy két hét múlva ismét kinyithatunk, ám a kényszerszünet bő két hónaposra nyúlt“ - vázolta kialakult helyzetüket Csóka Erzsébet, a Tátra Mozi marketing-vezetője.

Elmondta, hogy

a korábban megrendelt filmek kiestek, vagyis azok kölcsönzését a filmforgalmazók későbbi időpontokra tették át. Emiatt elég kaotikus helyzet alakult ki.

A forgalmazók a nagy volumenű filmek vetítését őszre vagy 2021-re halasztották, mert sejtik, hogy a látogatók csak fokozatosan térnek vissza a nézőtérre, ám a sikerfilmeket teltházak előtt szeretnék bemutatni. Emiatt a következő hetekben majd ismét műsorra tűzünk több olyan filmet, amelyeknek nagy nézettségük volt.

Például A láthatatlan embert (The Invisible man), a Mindörökké rosszfiúkat (Bad Boys), továbbá az olyan teltházas vetítéseket hozó szlovák sikerfilmeket, mint amilyen a Disznó (Sviňa) volt. Persze, majd gyermekfilmeket is vetítünk, például az Előre (Onward) címűt. Ahogy egyre nagyobb igény mutatkozik a vetítések iránt, úgy egyre több filmmel bővítjük a havi műsorunkat. Egyelőre péntekenként csak 1, szombatonként-vasárnapokként pedig 2-3 filmmel rukkolunk elő. Remélhetőleg a nyár végéig visszatérünk a megszokott mederbe, amikor hétköznaponként is rendszeresen voltak vetítéseink“ - fejtette ki.

Hozzátette:

az újranyitásuk akár pünkösdi-gyermeknapi ajándékként is felfogható, és reméli, hogy sokan élnek majd a mozizás eddig hiányolt lehetőségével.

Azt is elárulta, hogy mivel e napokban tisztázniuk kell a vitás kérdéseket, leghamarabb május 29-én, pénteken nyitnak ki újra.

A mozik most egyidejűleg legfeljebb 100 nézőnek vetíthetnek. A miénk 160 fős nézőtérrel rendelkezik. A nézők között ki kell hagyni egy-egy ülőhelyet, csak a családtagok ülhetnek egymás mellé.

Egy-egy vetítés után nem bizonyul majd elegendőnek a nézőtér kiporszívózása, hanem alapos fertőtlenítésre is szükség lesz. A büfét sajnos még nem működtethetjük. Vélhetően jövő hétig mindez körvonalazódik, ezért sem nyithatunk ki azonnal“ - magyarázta.

A napokban összegzik a járvány miatti bevétel-kiesésüket is. A keletkező anyagi kár ellenére nem bocsátották el az alkalmazottaikat.

„Korábban havonta 5-6 ezer látogató vásárolt nálunk 4-5 eurós belépőjegyet. A bevételünk fele azonban mindig a forgalmazót illeti. A nálunk maradó összeghez még hozzá kell számítani a változó büfé-bevételt. Nos, mindez két és fél hónap alatt kiesett. A büféslányok megállapodás alapján, órabérért dolgozó diákok voltak. A filmek megrendelésével, a reklámmal és a vetítésekkel foglalkozó alkalmazottainkkal együtt kislétszámú csapatot alkotunk. A kapuzárás után még két hétig adminisztratív munkát végeztünk, leltároztunk, valamint takarítottunk, fertőtlenítettünk. Megmaradt a munkahelyünk” - ecsetelte a járvány anyagi vonzatát.

A filmrajongókat arra kérte, hogy figyeljék a mozi Facebook-oldalát, ahol majd folyamatosan minden további időszerű információt feltüntetnek.

„A nézőinkkel a zárvatartás alatt is a Facebookon kapcsolatban álltunk. Mivel nagyon hiányoztunk egymásnak, ezért online játékokkal és nyereményekkel kedveskedtünk nekik. A megnyert popcornt és italt házhoz szállítottuk. Már mi is nagyon várjuk az újranyitást“ - szögezte le végül.

Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.