2019. május 8., 11:17

Pedro Almodóvar új filmje is szerepel a Sydney-i Filmfesztiválon

A 66. Sydney-i Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című filmje júniusban - közölték a szervezők szerdán.

film -illusztráció
Fotó: pixabay.com

A spanyol filmrendező alkotása, amelyben egy filmrendező tekint vissza az életére, 11 további filmmel verseng a fesztivál fődíjáért.

A versenyprogramban mutatják be a Mű szerző nélkül című német, az Arany Medve-díjas izraeli Synonymes, a Sundance zsűrijének nagydíjával jutalmazott amerikai The Souvenir és az Élősködők című dél-koreai produkciót is.

A 66. Sydney-i Filmfesztivált június 5. és 16. között rendezik meg. A nemzetközi filmmustrán több mint 50 ország 307 filmjét vetítik le. A programban 33 világpremier szerepel.

A retrospektív szekcióban mutatják be Tarr Béla Sátántangó című alkotását, a dokumentumfilmes programban pedig Hegedűs Péter Lili című magyar-ausztrál dokumentumfilmje is látható majd.

A fesztivál díjait június 16-án adják át. Tavaly a paraguayi Las herederas (Örökösnők) című dráma nyerte el a fődíjat.

A Fájdalom és dicsőség című Almodóvar-filmet, melynek főszerepeit Penélope Cruz és Antonio Banderas alakítja, a magyar mozik május 23-tól vetítik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.