Patrik Swayze sosem adta fel

Múzsa 2019. augusztus 18., 09:55

Ma lenne 67 éves a Dirty Dancing, a Ghost, az Észak és Dél sorozat sztárja, a táncos és színész, Patrik Swayze, de már csaknem 10 éve nincs közöttünk. Amikor a hasnyálmirigyrákot diagnosztizálták nála, azonnal alávetette magát a kezeléseknek és állapota javult. Olyannyira, hogy még egy sorozatot is leforgatott és bízott abban, hogy meggyógyul.

Feleségével egy 2005-ös filmpremieren Fotó: TASR/AP

Patrik 1952. augusztus 18-án Houstonban született. Már kiskorától a tánc bűvöletében élt, mivel szülei is ezzel foglalkoztak. New York-ban tanult az ottani balettintézetekben, később pedig a Brodway-n kötött ki.

Attraktív külseje és karizmatikus egyénisége miatt a táncos fiatalember felkeltette a sorozatkészítők és filmesek érdeklődését is. Először 1979-ben állt kamerák elé. Modellként is dolgozott egy ideig.

Világhírűvé a Dirty Dancing (Piszkos tánc) című film tette, ahol megmutathatta rendkívüli tánctudását is. Sokak emlékezetében megmaradt a Ghost-ban nyújtott alakítása is.

2008-ban betegedett meg, és a kezelések biztató eredménnyel kecsegtettek. Jó kondícióba került és újra kamerák elé állt, a The Beast című sorozatban.

Egyik utolsó interjújában még valóságos csodaként beszélt arról, hogy gyógyulófélben van, miközben nem sejthette, hogy már csak néhány hónap van hátra az életéből. 2009. szeptember 14-én hunyt el.

Forrás: topky.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS