2011. április 19., 08:15

Palóc húsvét Füleken

FÜLEK. Április 25-én hatodik alkalommal rendezik meg a Palóc Húsvét a Füleki Várban elnevezésű folklórrendezvényt. Az esemény az évek során tavaszi fesztivállá terebélyesedett. Agócs Attila igazgató szerint 2006-ban jó döntés volt, hogy húsvéthétfőn is megnyitották az egyre nagyobb látogatottságnak örvendő várat.

Műhelyfoglalkozások, kézművesbemutatók várják idén is az érdeklődőket. A hatodik fesztiválon fellép a Búzavirág Néptáncegyüttes Rozsnyóról, az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes Nagyidáról, valamint Agócs Gergely és a Fonó Zenekar Budapestről, Korpás Éva pedig Csalogató című gyermeklemezét mutatja be zenekarával.

Tréfás vetélkedőn megválasztják Palócföld legügyesebb legényét és virágszálát, a gyerekeknek locsolóversmondó- és íjászversenyt szerveznek, lesz tojásfestés különböző technikákkal, gólyalábazás, tűzzománcozás. Az érdeklődők molnár- és mézeskalácsot is süthetnek, vagy megkóstolhatják a palóc ételeket.

A rendezvényre érkezők megtekinthetik a vár Bebek-tornyában berendezett, "A történeti Nógrád népművészete" című néprajzi kiállítást. A szervezésbe idén is több füleki civil szervezet kapcsolódott be, a főszervezői feladatokat a Pro Gaudio Társaság vállalta magára.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.