2012. január 23., 17:02

Oscart kaphat „A némafilmes"

HOLLYWOOD. Nyilvánosságra hozta idei díjainak nyerteseit az Amerikai Filmproducerek Céhe, a The Producers Guild of America.

A meglehetősen erős, 10 nevezettet tartalmazó mezőnyből a The Artist – A némafilmes című filmet találták a legjobbnak. Az alkotás a filmkritikusok köreiben és a Golden Globe-on is kategóriája legjobbja lett, így egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a film az idei Oscar-díjátadón is tarolni fog.
Ugyanez a helyzet a legjobb animációs film kategóriában, ahol sokadszorra is Steven Spielberg Tintin kalandja című filmje nyert. Eddig a PGA-díj nyerteseinek 75%-a az adott évben az Oscar-szobrocskát is hazavihette.

A némafilmes a Koszorúslányok, az Utódok, A tetovált lány, A segítség, A leleményes Hugo, A hatalom árnyékában, az Éjfélkor Párizsban, a Pénzcsináló és a Hadak útján című filmek előtt didalmaskodott.
A Tintin kalandjai a Verdák 2, a Kung Fu Panda 2, a Csizmás, a kandúr és a Rango című animációs filmek között végzett az első helyen a filmproducerek céhének hétvégi díjkiosztóján – írja a filmtrailer.hu

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.